Gündem ÖSYM'den son uyarılar

ÖSYM'den son uyarılar

Paylaş
ÖSYM'den son uyarılar

Hafta sonu yapılacak LYS'ye girecek adaylara son uyarılarını yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, “Cep telefonuyla ve giriş belgeniz olmadan sınava gelmeyin. Bu konuda bizden iyi niyet beklemeyin” dedi

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, bu hafta sonu ilk kez uygulanmaya başlanacak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) konusunda adaylara son uyarılarını yaptı. Prof. Dr. Yarımağan, adaylara “Sınava cep telefonuyla ve sınav giriş belgeniz olmadan sakın gelmeyin. Bu konuda iyi niyet beklemeyin” dedi.

Haberin Devamı

‘Bu bir sıralama sınavı’

Prof. Dr. Yarımağan, “Sınav sonuçlarının sonucunda oluşacak minimum puanlar, bölüm tercihi yapmak için çok sağlıklı olmayacak. Bu nedenle adaylara yardımcı olmak için geçen yılın taban puanlarını bu yıla göre uyarladık. İçerik bakımından geçen yıldan farkı yok. Bu bir sınıf geçme, seviye belirleme sınavı değil. Bir sıralama sınavı” diye konuştu. Adaylardan tercih yaparken özellikle puan türlerine dikkat etmelerini isteyen Prof. Dr. Yarımağan şunları söyled; “Sınavda adayların çoğunluğu bazı testleri yanıtlamaktan kaçınıyor. Fenden, matematikten kaçan öğrenciler var. Matematik her alanda gerekli. Zor ve kolay sorular var.”

‘Moraliniz bozulmasın’

Zor sorulara dikkat çeken Prof. Dr. Yarımağan, “Yapamadıkları sorularda adayların morali bozulmasın. Zaten tüm sorular, herkes cevaplasın diye hazırlanmıyor. Sorular konulara göre dağıtılıyor. Zorluk derecesine göre değil. Kolay sorular önde, zor sorular arkada diye bir şey yok” dedi.

Haberin Devamı

Yüzde 20 barajına dikkat!

Prof. Dr. Yarımağan, “LYS’de soruların yüzde 20’sini doğru yanıtlayamayan adaylar 180 puan alamaz. Yüzde 20’yi geçen istediği yere girer mi? Kesinlikle değil ama girebilecek birkaç yer bulabilir. LYS ortaöğretim müfredatının tümünü kapsıyor. Bu sistem bilenle bilmeyeni daha iyi ayıracak. Şans faktörünün rolü azalacak” dedi.