Uğur Alkapar Otel odasında taviz veren oyuncu kim?
HABERİ PAYLAŞ

Otel odasında taviz veren oyuncu kim?

Haberin Devamı

Uçuk hal ve tavırlarıyla tanınan, genç kız havalarındaki oyuncumuzu bu piyasaya meğer ilk kim sokmuş biliyor musunuz? Müzik piyasasının en eski ve en güçlü isimlerinden biri! Zamanında kızımızı cast ajansının katalogundan görü beğenip klip için görüşmek istemiş. Bunu beş yıldızlı bir oteldeki odasına çağırmış. Gördüğünde demiş ki "Sende yıldız ışığı var. Ama tabii biraz taviz vermelisin. Kartlarını doğru oynamalısın." Kızımız o tavizi otel odasında vermiş. Bir süre bu ilişki devam etmiş. Hem de o sırada türkücü beyin süren bir ilişkisi olmasına rağmen. İşte bu kız oralardan bugünlere gelip dizi yıldızı olmuş. Şöhretin rejisörün yatağından geçtiği hiç de uydurma değilmiş!

Altın tepside kokteyller


Asmalımescit masalar sokaklardan kalkalıdan beri biraz sönükleşse de belli bir kitle için hala eğlencenin merkezi. Henüz birkaç gün önce eski Lokal'in yerine açılan 5, o kitleden daha fazlasını bölgeye çekecek gibi görünüyor. Yüksek tavanı, orijinal dekorasyonu, kristal kokteyl kadehleri ile 5, şimdiden kalabalıklara ev sahipliği yapmaya başladı. Gazeteci Oben Budak, moda danışmanı Alexander Kokoskeriya ve Tektekçi'nin ortağı Berti Palambo'nun açtığı 5'te her zevke göre kokteyller yapılıyor. İsimleri de 'Me, you & the cat' (Ben, sen ve kedi), 'Don't tell mama' (Anneme söyleme) ve 'Tropical threesome' (Tropik üçlü) gibi komikliklerle süslenmiş. Tabii ki bira ya da votka-enerji gibi sıkıcı siparişler verebilseniz de buranın güzelliği orijinal kokteylleri. Tuvaletten bara kadar kullanılan altın, tepsi ve servis aksesuarlarda da var. Kendinizi zengin hissediyorsunuz!


Lezzetli ve keyifli



Meyhaneler her dönem revaçta olsa da son günlerde özellikle Beyoğlu'nda sayıları arttı. Ama tabii sayı artınca farklı olmak için mezelere yeni bir yorum getirmek gerekiyor. İşte Şişhane'deki tarihi Şimal merdivenlerinin ortasındaki Belkıs bunu en iyi şekilde yapan yerlerden. Alp Türkmen ve Barış Turan güçlerini Le Cordon Bleu Paris'te eğitim alan Şef Özgür Önal ile birleştirip kendi sevdikleri gibi bir meyhane yaratmışlar. 90'lar popundan Tanju Okan'a, bazen de Müzeyyen Senar'a uzanan harika müzikler eşliğinde bildiğimiz tatların modern ve orijinal yorumlarını tadabileceğiniz keyifli bir yer Belkıs. Tahin soslu ve nar taneli lahana sarma, kızarmış kırmızı soğanlı fava, narenciye soslu ve deniz börülceli levrek, ahtapot karpaçyo, baklava yufkasıyla yapılan asmalı börek (bu özellikle müthişti) asla kaçmayacak lezzetler. Mekan çok büyük değil, mutlaka rezervasyon ile gidin.



Bach'tan önce, Bach'tan sonra




Hakan Erdoğan 20 yılı aşkın bir süredir adeta bir Don Kişot gibi Türkiye'de caz ve klasik müzik konserleri düzenliyor. 90'ların sonundan beri devam eden 'Bach Günleri'nin uzantısı olarak İstanbul ve Ankara'da 'Bach Before&After' konserlerinin ilki geçen 14 Şubat’ta Beşiktaş'taki Deniz Müzesi'ndeydi. Avrupa'nın en eski Barok müzik topluluğu Hortus Musicus'u dinledik. Saltanat kayıklarının arasında yapılan konser çok etkileyiciydi. Sevgililer Günü yüzünden Boğaz'da patlayan havai fişekler sinirimizi bozsa da şef esprileriyle ortamı yumuşattı. Barok keman ustası Sigiswald Kuijken 21 Şubat’ta yine Deniz Müzesi'nde 22 Şubat’ta da Ankara Akün Sahnesi'nde serinin son konserini verdi.

İSTANBUL TOP 10


Sondaki rakamlar listede geçen hafta bulunduğu yeri gösterir

GREY (NİŞANTAŞI) 1

Yemekli, eğlenceli, kokteylli, keyifli.
NOPA (NİŞANTAŞI) 2
Semtin en sevdiğimiz lokantası.
FLAMME (HARBİYE) 7
Boynuz kulağı geçerse!
KLEIN (HARBİYE) 3
Hala güzel ve eğlenceli.
LE BARON (ZORLU) 4
Asilzadeler için.
THE GALLIARD (ETİLER) 5
Kaliteli hizmet, keyifli ortam.
NEZİH KEBAP (RUMELİHİSARI) 6
Hala burada kahvaltı etmediniz mi?
GALLIA (NİŞANTAŞI) 8
Yemekleri ve kokteylleri süper.
CENTRAL (NİŞANTAŞI)
Merak ediliyor, beğeniliyor.
DEVELİ (NİŞANTAŞI) 9
Boş yer bulmak ne mümkün!

BEYOĞLU TOP 10

Sondaki rakamlar listede geçen hafta bulunduğu yeri gösterir

5 COCKTAILS&MORE (ASMALIMESCİT) 5

EN çılgın kokteyller burada.
ŞAMDAN MEYHANE (TEPEBAŞI)
Şık bir açılış, hızlı bir giriş.
10ON (KARAKÖY) 1
Seviyoruz, gidiyoruz, eğleniyoruz.
HARD ROCK CAFE 2
Bir de erkenden kapamasalar!
İZAKA (GÜMÜŞSUYU) 3
Farklı lezzetler bir arada.
FOSİL (KARAKÖY) 6
Seviyorsanız gidin oturun.
NOLA (GALATA) 7
Yaz gelsin bahçesi şenlensin.
1924 REJANS (BEYOĞLU) 8
Resmi açılışa hazırlanıyor.
BELKIS PERA (BEYOĞLU)
Hem tanıdık hem yepyeni.
BARBOUNIA (TEPEBAŞI) 4
Yemeği ve servisi ile kaliteli.




Sıradaki haber yükleniyor...
holder