Türkiye (Son Dakika) Otel odasında tiner kullanan kişi yangın çıkardı

Otel odasında tiner kullanan kişi yangın çıkardı

Paylaş
Otel odasında tiner kullanan kişi yangın çıkardı

Malatya’da kaldığı otelin birinci katında uçucu madde bağımlısı olduğu öne sürülen M.Ç. (19), yangın çıkardı. Kent merkezinde korkuya yol açan otel yangınında alevlerin yükselmesiyle 14 müşteri önce en üst kata çıkarıldı, alevler azalınca tahliye edildi, 2 müşteri ise dumandan etkilendi

Yangın, akşam saatlerinde İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir otelde meydana geldi. Asker olduğu belirtilen M.Ç., akşam saatlerinde otelin birinci katındaki 105 numaralı odayı tuttu.

Haberin Devamı

MÜŞTERİLER OTELİN EN ÜST KATINA ÇIKTI

Otele giriş yaptıktan 2 buçuk saat sonra kaldığı odadan dumanlar yükselmeye başladı. Rüzgarın artmasıyla alevler büyüyünce otelde kalan diğer 14 müşteri binanın en üst 8’inci katına çıkarıldı.

2 MÜŞTERİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına almasının ardından sonra en üst kata çıkarılan müşteriler tahliye tek tek edildi. Otelden çıkarılan müşterilerden S.A., ile M.E. dumandan etkilendi.

Olay sonrası otel çevresindeki esnaflar M.Ç.’nin oteli yaktığını duyunca dövmeye başladı. Polis ekiplerinin gelmesiyle kısa sürede çıkan arbedede hafif yaralanan M.Ç. gözaltına alındı.

Olay anını anlatan otel işletmecisi Engin Yılmaz, şunları söyledi:

'BİR ANDA DUMAN BASTIRDI'

"Tinercinin biri işte, askermiş. Odaya gelmiş yerleşmiş. Tiner çektikten sonra da yanmış. Alev almış otel. zar zor söndürdük. Kendisi, polislere, emniyet müdürlerine açıklamasında tiner çekerken çakmağı yakmış, o an alev almış ve söndürememiş. Yoğun dumanlardan, çevrede bir an duman bastırdı. Otelde o sıra 14- 15 kişiye yakın insan vardı. Tahliye ettik. İlk çatıya doğru tahliye ettik, sonra da itfaiye ekipleri çatıdan aldılar."

Haberin Devamı

(Otel işletmecisi Engin Yılmaz)

Otelde hasara yol açan yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.