Gündem Otelde iki kardeşini infaz etti

Otelde iki kardeşini infaz etti

Paylaş
Otelde iki kardeşini infaz etti

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde Ahmet Menteş'in, kardeşleri Kenan ve Sedat Menteş'i, otelindeki odasında tabancayla öldürmesinin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı

Olay, geçen yıl 18 Mayıs’ta Ahmet Menteş’in işletmeciliğini yaptığı ilçe merkezindeki Özkul Oteli’nde meydana geldi. Ahmet, Kenan ve Sedat Menteş kardeşler, babaları Tahir Menteş’in 4 yıl önce 52 yaşında kalp krizinden ölmesinin ardından turizm, seyahat, gıda ve mobilya üzerine faaliyet gösteren Menteşoğlu Şirketler Grubu’nun yönetimi konusunda anlaşmazlığa düştü.

>> İŞTE GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI

İddiaya göre Kenan ve Sedat Menteş, evli ve 3 çocuk babası Ahmet Menteş’in başka kadınlarla ilişki yaşayıp sorumsuzca para harcaması ve borca girmesi nedeniyle şirketleri ayırmak istedi. Ancak Ahmet Menteş, buna karşı çıktı.

OTELDE İNFAZ

Olay akşamı Kenan ve Sedat Menteş, ayrılma konusunu konuşmak için ağabeylerinin işlettiği otele gitti. Ahmet Menteş, odasında tartıştığı kardeşleri evli ve 1 çocuk babası Kenan ile evli 2 çocuk babası Sedat Menteş’e tabancayla kurşun yağdırdı.

2’si başına vücuduna 5 kurşun isabet eden Kenan olay yerinde, 1’i başına 4 kurşun isabet eden Sedat Menteş ise hastaneye kaldırılırken yolda öldü.

GÜVENLİK KAMERASI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLEDİ

Otelin resepsiyon bölümünde bulunan güvenlik kamerasının saniye saniye görüntülediği olayda, Kenan Menteş, resepsiyonun karşısında bulunan ağabeyinin odasının kapısını tekmeyle açıp içeri giriyor.

Ahmet Menteş, önce yanında oturan ve sevgilisi olduğu ileri sürülen otel müdürü Nurcan B.’nin üzerine yürüyen Kenan Menteş’e ateş ediyor. Ardından da diğer kardeşi Sedat’ı vuruyor.

İki kardeş yere yığılırken, Ahmet Menteş, Kenan Menteş’e dönüp yerde yeniden ateş ediyor.

GERİ DÖNÜP TEKRAR ATEŞ ETTİ

Ahmet Menteş, daha sonra gözü önünde gerçekleşen infaz nedeniyle şoka giren Nurcan B.’yi dışarıya çıkarıyor. Bu sırada otel çalışanları büyük panik yaşıyor.

Nurcan B., panikle odadan çıkarken bir otel görevlisine çarpıyor. Soğukkanlı tavırlarıyla dikkat çeken Ahmet Menteş ise otelin önünde bir süre telefon görüşmesi yaptıktan sonra içeriye girip odaya yöneliyor.

Odadaki otel görevlilerini dışarıya çıkaran Ahmet Menteş, yaşadığını gördüğü kardeşi Kenan Menteş’e 2 el daha ateş ediyor. Olaydan 12 dakika sonra gelen 112 Acil Servis ekibinin yaptığı kontrolde Kenan Menteş’in öldüğü saptanıyor. Hızla odadan çıkarılıp hastaneye götürülen Sedat Menteş de yolda yaşamını yitiriyor.

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİSLE YARGILANIYOR

Olayın ardından teslim olarak tutuklanan ve hakkında ’2 kardeşini kasten öldürmek’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılan Ahmet Menteş, Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk 2 duruşmada susma hakkını kullandı. Daha önce poliste ve savcılıkta da ifade vermeyen Ahmet Menteş’in savunmasını 2 avukatı yapıyor.

’AYRILIK OLURSA KAN AKAR’ DEMİŞ

İlk duruşmada tanık olarak ifade veren ölen Kenan Menteş’in eşi Habibe Menteş, kayınpederi Tahir Menteş’in ölümünden sonra şirketlerin ekonomik sıkıntıya girdiğini söyledi.

Habibe Menteş, "Ahmet Menteş, soru diye konuştu.

30 Mart’ta görülecek 3’üncü duruşmada olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri izlenecek.

Ersin ERCAN/ZONGULDAK (DHA)

2