Ekonomi Otellerde bayram bereketi

Otellerde bayram bereketi

Paylaş
Otellerde bayram bereketi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, bayramın yerli tatilci için yazın son fırsatı olduğunu belirterek, “Türkiye 'deki tüm otellerde doluluğun yüzde 100'e ulaşması bekleniyor” dedi

Pazar günü boş kalmaz

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı’nda Türkiye’deki tüm otellerde doluluğun yüzde 100’e ulaşması bekleniyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, bayramın yerli tatilci için yazın son fırsatı olduğunu belirtti. Ahmet Barut, “Bu nedenle bayramda Türkiye’deki otellerin ortalama doluluğu yüzde 100’e yakın olur. Bayram tatiline çıkan Türk müşterilerin büyük bölümü bayramın son günü referandum nedeniyle yaşağı şehre dönecek ama bu durum otelleri etkilemez, boş kalan odaları yabancı turist doldurur” dedi.

Yıl sonunda 30 milyon

Bayramın turizm sezonunun yoğun olduğu döneme rastladığını belirten Ahmet Barut “Bayramda otellerde ağırlıklı yabancı turist bulunacak. Antalya’daki otellerde konaklayanların yüzde 80’den fazlası yabancı” dedi. Bayram için herkese ve her keseye uygun otel olduğunu belirten Ahmet Barut, “Türkiye’de bayramda 100 liraya da 25 liraya da otel bulunuyor” dedi. Ahmet Barut, sezonun iyi gittiğini belirterek, “Yılın son üç ayındaki performansa göre Türkiye’ye gelecek turist sayısı 30 milyona ulaşabilir” dedi.

Haberin Devamı