Gündem Oto faresi 'Pokemon'lar!

Oto faresi 'Pokemon'lar!

Paylaş
Oto faresi 'Pokemon'lar!

En güvenlikli otomobilleri bile 5 dakikada çalıp götüren 'Pokemon çetesi' polisten bu kadar hızlı kaçamadı

En güvenlikli otomobilleri bile 5 dakika gibi kısa sürede çaldıkları için kendilerini "Pokemon çetesi" olarak adlandırdıkları belirtilen şüpheliler polisten bu kadar hızlı kaçamadı

Haberin Devamı

İstanbul'da çaldıkları otomobilleri parçalayarak yedek parça olarak veya motor ve şase numaralarını değiştirerek sattıkları ileri sürülen 20 kişi yakalandı.

Kendilerini “Pokemon çetesi" olarak adlandırdıkları öğrenilen şüphelilerin çaldıkları otomobilleri Bahçelievler’de bulunan bir oto tamirhanesinde parçaladıkları tespit edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan çete elemanları çıkışta "Pokemon Çetesi" diye bağırarak kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdiler.

23 ÇALINTI OTOMOBİL BULUNDU

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, varlığını belirledikleri oto hırsızlık şebekesini teknik ve fiziki takibe aldı. Takip ve operasyon kameraya da kaydedildi. Yapılan takip sırasında, şüphelilerin kimlik ve adresleri ile çaldıkları otomobilleri parçaladıkları tamirhanenin yeri belirlendi. Bahçelievler’deki tamirhanenin de içinde bulunduğu 21 farklı adrese 15 Ekim 2010 tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, çetenin lideri olduğu iddia edilen Sedat B.’nin de aralarında bulunduğu 20 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

POKEMON ÇETESİ BÖYLE ÇÖKERTİLDİ >> VİDEO

Operasyonun yapıldığı adreslerde ve oto tamirhanesinde 23 adet çalıntı otomobil ve çok sayıda otomobil parçası ile oto hırsızlığında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Ayrıca biri seri numarası değiştirilmiş iki adet tabanca elde edildi.

SİPARİŞ ÜZERİNE OTOMOBİL ÇALIYORLARMIŞ

Atatürk Sanayi Sitesi'nde dükkanları bulunan şüphelerin aldıkları sipariş üzerine otomobil çaldıkları öğrenildi. Sedat B. ile Yavuz D.’nin immobilizer kilit sistemi olan otomobilleri bile beş dakika içerisinde çaldıkları ileri sürüldü. İmmobilizer sistemini bile devredışı bırakan şüphelilerin otomobilleri bu derece hızlı çalmaları nedeniyle kendilerini “Pokemon çetesi" olarak adlandırdıkları belirtildi..

Emniyette işlemleri tamamlanan 18 şüpheli Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheliler emniyet çıkışında "Pokemon Çetesi" diye bağırarak basın mensuplarına küfürlü tepki gösterdi.

Mehmet AKTARAN - İstanbul / DHA

Haberin Devamı