Dünya Otobana 15 ceset bıraktılar

Otobana 15 ceset bıraktılar

Paylaş
Otobana 15 ceset bıraktılar

Uyuşturucu mafyası tarafından vahşice işlenmiş cinayetlerin sıradanlaştığı Meksika'da son olarak bir otoyol üzerine atılmış 15 ceset bulundu

ABD, sınırına yakın bir noktada gerçekleşen bu olaydan bağımsız olarak, Meksika'nın Ciudad Juarez şehrindeki konsolosluğunu güvenlik endişesiyle süresiz olarak kapattı.

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLEMEDİ

Meksika polisi dün, Tamaulipas eyaletinde yol kenarına bırakılmış 15 kişinin cesedini buldu. Ciudad Victoria şehrini Matamoros'a bağlayan yol üzerinde bulunan cesetlerin kimlikleri henüz tespit edilemedi.

Meksikalı yetkililer, elleri ve gözleri bağlı bir şekilde bulunan kurbanların işkence edilerek öldürüldüğünü söyledi.

ABD'nin Teksas eyaleti sınırına çok yakın bir yerde gerçekleşen olayın ardından polis soruşturma başlatırken, yetkililer vahşice işlenen cinayetlerin uyuşturucu çetelerinin işi olmasından şüphelendiklerini belirtti.

Meksika'da hükümetin uyuşturucu kartellerine karşı mücadele başlattığı 2006'dan bu yana uyuşturucuyla ilgili şiddet olaylarında 25 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Gerçekleştirilen toplu katliamlarda çoğu cesetlerin başları kesiliyor ve öldürülen kişiler genellikle boş araziye ya da yol kenarlarına atılıyor.

2

Haberin Devamı