Hayvanlar - Çevre Otobüs bagajından yavru kızıl şahin çıktı!
Paylaş
Otobüs bagajından yavru kızıl şahin çıktı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, bir yolcu otobüsünün bagajında yapılan aramada koli içerisinde, nesli tükenmekte olan yavru kızıl şahin bulundu. Şahini Siirt'te yakalayıp, Marmaris'e götüren D.K.'ye 7 bin lira para cezası uygulandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla Şube Müdürlüğü ile Marmaris Çetibeli Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince, geçen 22 Mayıs tarihinde yol kontrolü yapıldı.

Haberin Devamı

BİTKİN VAZİYETTE BULUNDU

Otobüsün bagaj kısmında yapılan aramada koli içerisinde bir yavru şahin olduğu tespit edildi. Bitkin vaziyette olan nesli tükenmekte olduğu öğrenilen kızıl yavru şahin öncelikle acil müdahale yapılmak üzere Gökova'daki özel bir hayvan hastanesine getirildi.

Hastanede bir gün boyunca ön müdahaleleri yapılarak beslenen hayvanın, tedavi ve rehabilitasyonuna Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde devam edilmesinin uygun olacağına karar verildi.

DOĞAYA BIRAKILACAK

Yavru şahin, buradaki tedavi ve rehabilitasyon işlemleri tamamlandıktan sonra doğaya geri salınacak. Şahin'i Siirt'te yakaladığı ve Marmaris'e götürmeye çalıştığı belirlenen D.K. hakkında ise tutanak tutuldu. D.K.'ye Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt Şube Müdürlüğü tarafından toplam 7 bin TL para cezası kesileceği bildirildi.

Haberin Devamı