Gündem Otobüs biletlerinde sahtecilik

Otobüs biletlerinde sahtecilik

Paylaş
Otobüs biletlerinde sahtecilik

Harem Otobüs Terminali'nde büro kiralayarak sahte bilet sattığı iddia edilen iki kişi gözaltına alındı

Kurban Bayramı nedeniyle otobüs biletlerinin tükenmesini fırsat bilen dolandırıcılar sahte bilet sattı. Otogarda saatlerce bekledikten sonra dolandırıldıklarını anlayan yolcular polise başvurdu.

Harem Otogarı’nda geçtiğimiz kurban bayramında yaşanan bilet dolandırıcılığı bu bayramda da yaşandı. Bir kaç otobüs firmasının acenteliğini yapan bir yazıhanede masa kuran biri kadın iki şahıs, “Adana’ya ek sefer vardır”diye pankart astı. Otobüs bileti bulmakta zorluk çeken bazı vatandaşlar 70 TL vererek karşılığında Adana’ya gitmek için bilet aldı.

Otobüsün kalkış saati geldiğinde, görevliler daha otobüs gelmedi, 1 saat sonra kalkacak, araç yolda kaldı geliyor diye vatandaşları oyaladı. Saatin 01.00'i bulmasına rağmen araçların gelmemesine isyan eden Adana yolcuları bilet aldıkları yetkililerin de ortadan kaybolduğunu görünce polise haber verdi. Polis yaptığı incelemede yolcuların ellerindeki biletlerin sahte olduğunu tespit etti. Dolandırıldıklarını anlayan bazı yolcular, gitmekten vazgeçip evlerine dönerken, bazıları da Ankara aktarmalı olarak yollarına devam etti. Vatandaşlara sahte bilet sattığı belirlenen kişi, gözaltına alınarak Doğancılar Polis Merkezi'ne götürüldü.