Gündem Otobüs şarampole yuvarlandı: 2 ölü

Otobüs şarampole yuvarlandı: 2 ölü

Paylaş
Otobüs şarampole yuvarlandı: 2 ölü

Kayseri-Sivas Karayolu´nda kar ve tipi nedeniyle yolcu otobüsü kayarak şarampole yuvarlandı

Sivas Karayolu'nun Gömeç Mevkiindeki yol ayrımında tipi ve buzlanma nedeniyle kontroldan çıkan yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. Kazada 2 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza saat 19.30 sıralarında Kayseri Sivas karayolunun 22'nci kilometresindeki Gömeç Köyü mevkiinde meydana geldi. Sivas'tan Kayseri'ye yönüne giden Erman Özkan yönetimindeki 34 EZ 7478 plakalı yolcu otobüsü, buzlanma ve şiddetli tipi nedeniyle kontroldan çıktı. Direksiyon hakimiyetinin kaybolduğu otobüs, yolun sağ tarafındaki tarlaya devrildi.

Yolculardan Zeynep Karaçınar (59) ile hinüz kimliği belirlenemeyen 1 kişi yaşamını yitirirken 28 kişi yaralandı. Yan yatan otobüsün altında kalarak sıkışan 6 kişi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Sivil Savunma ekipleri tarafından yaralı olarak çıkarıldı.

Yaralılardan 20’si Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olmayanlar 8 kişi ise özel hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılar, kazanın tipinin görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle meydana geldiğini söylediler. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Haberin Devamı