Türkiye (Son Dakika) Otobüs şoförü 1 TL için şehit çocuğuna tokat attı

Otobüs şoförü 1 TL için şehit çocuğuna tokat attı

Paylaş
Otobüs şoförü 1 TL için şehit çocuğuna tokat attı

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde özel halk otobüsüne binen 14 yaşındaki Mehmet Gündoğdu, şehit çocuğu olduğu için toplu taşıma araçlarına ücret ödemediğini söylemesine sinirlenen şoför tarafından darp edildi

Eşini vatan savunmasında şehit veren Fatma Gündoğdu, bir süreden beri oğlu Mehmet Gündoğdu ile birlikte Çiftlikköy ilçesinde yaşıyor.

Şehit yakını olması nedeniyle kendilerine tanınan hakkı kullanan aile toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanabiliyor.


SİNİRLENDİ, ÇOCUĞU OTOBÜSTEN İNDİRDİ


Şehit çocuğu olan Mehmet Gündoğdu ise Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde ikamet eden bir yakınının yanına gittikten sonra dönüşte özel bir halk otobüsüne bindi. İddiaya göre şoför çocuktan 1 TL’lik ücreti istedi. Şehit çocuğu ise şehit yakını olduğunu ve toplu taşımada ücret ödemediklerini söyledi. Buna sinirlenen şoför otobüsü durdurarak çocuğu aşağıya indirdi.

"1 TL İÇİN ÇOCUK DARP EDİLİR Mİ?"


Şehit çocuğu Mehmet Gündoğdu ise şoförü belediyeye şikayet edeceğini söyledi. Ne olduysa bunun üzerine oldu. Çılgına dönen şoför aşağıya inerek çocuğu darp etti. Durumu ailesine bildiren çocuk ailesi ile birlikte hastaneden rapor alarak şoför hakkında suç duyurusunda bulundu. Şehit eşi Fatma Gündoğdu, "Bu çocuk şehit çocuğudur. Çiftlikköy ilçesinde toplu taşımaya ücret ödemediği için Taşköprü beldesinde de ödenmeyeceğini düşünerek böyle bir şey söylemiş. Kaldı ki bu çocuk şehit çocuğu da olmasın. 1 TL için çocuk darp edilir mi? Bana göre o tokat oğluma değil tüm şehitlere atılmıştır. Ben bu konunun peşini bırakmayacağım" dedi.


SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI


Yalova´da bindiği minibüste ’şehit yakını’ kartını göstererek ücretsiz seyahat etmek isteyen şehit çocuğu Mehmet Gündoğdu’ya, minibüs şoförü Nihat Ü.’nün tokat attığı yönündeki iddialarla ilgili Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yalova Cumhuriyet Savcılığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bazı haber sitelerinde yayınlanan ’1 TL için şehit çocuğuna tokat’ başlıklı haberle ilgili olarak basın açıklaması yapılması zarureti doğmuştur. Yakup Gündoğdu adlı 2010 yılında ambulans şoförü olarak görev yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan vatandaşımızın oğlu Mehmet Gündoğdu’nun binmiş olduğu özel minibüş şoförü ile aralarında ücretsiz seyahat kartının kullanılması ve taşıma ücreti nedeniyle yaşanan tartışmada tokatlanmak suretiyle darp edildiği iddiasına yönelik olarak soruşturma başlatılmıştır."

Haberin Devamı