Gündem Otobüs şoförünün teklifini yolcular kabul etmedi

Otobüs şoförünün teklifini yolcular kabul etmedi

Paylaş
Otobüs şoförünün teklifini yolcular kabul etmedi

Nevşehir - Antalya seferini yapan otobüs elektrik arızası nedeniyle Aksaray yolu üzerinde yolda kaldı. Şoförün yola el feneriyle devam etme teklifini yolcular kabul etmedi

Arıza nedeniyle içinde çok sayıda yabancı turistin bulunduğu otobüsün bütün elektrik sistemi devre dışı kalırken, otobüs içine yayılan yanık kokusu yolcular arasında paniğe yol açtı. Arızalı otobüs şoför tarafından zorlukla yol kenarına çekilirken, otobüste reflektör olmaması nedeniyle kaza yaşanmasından korkan yolcular yol kenarında bekledi. Şoför ve muavinin elektrik sistemini tamir etmek için yaklaşık bir saat süren uğraşı ise sonuç vermedi.

Haberin Devamı

YABANCILAR ANLAMADI

Bu esnada otobüs şoförünün arızayı gidermek için en yakın petrol istasyonuna gidilmesi gerektiğini söylediğini belirten yolcular, “Bize otobüs içinden yola el feneri tutarak yola çıkılacağı söylendi. Fakat tepkimiz üzerine bu fikirden vazgeçtiler. İyi ki yabancı turistler bu teklifi duymadı aksi halde Türkiye hakkındaki görüşleri hiçte hoş olmazdı” diye konuştu.

ARIZALI ARAÇLA YOLA ÇIKILDI

Otobüsteki arızanın Nevşehir Otogarı’nda başladığını vurgulayan bir yolcu, “Otogarda otobüsün uzun farları sürekli yanıyordu. Bunun üzerine uzun farların sigortası çıkarıldı ve yola sadece kısa farlar kullanılarak çıkılacağı söylendi. Bir saat sonra ise otomatik kapılar kendiliğinden açılıp otobüsün içini yanık kokusu sardı ve bütün ışıklar söndü” dedi.

İNCELEME YAPILIYOR

Haberin Devamı

Otobüste yaşananlara yönelik açıklama yapan firma yetkilileri ise şöyle dedi: “Otobüsümüz teknik bir arıza nedeniyle yolda kalmış. Fakat otobüste güvenlik ekipmanlarının olmadığını yeni öğrendik. Ayrıca yola fener tutularak yolculuk yapılması fikri asla kabul edilemez. Gerek araştırma yapılacak ve önlemler alınacaktır.”