Ekonomi Otobüste "indirim" var!

Otobüste "indirim" var!

Paylaş
Otobüste "indirim" var!

Otobüste "indirim" var!

Kış sezonunda düşen müşteri sayısını artırmayı hedefleyen otobüs firmaları arasındaki rekabet, vatandaşlara yarıyor. Kampanyalar sayesinde Bursa’dan Bodrum ya da Marmaris’e giden bir kişi, 50 lira yerine 10 lira ödüyor.

Haberin Devamı

Bazı otobüs firmalarından alınan bilgiye göre, şehirler arası yolcu taşıyan birçok firma, daha fazla kişi taşıyabilmek amacıyla hazırladığı müşteri kartını yolcularına veriyor.

Kartta topladığı puanlarla ücretsiz bilet alabilen vatandaşlar, kart sayesinde bilet fiyatlarında belirli oranlarda indirim yaptırabiliyor. Firmalar, kart sahibi olsun olmasın bütün müşterilerine gidiş-dönüş biletlerinde de indirime gidebiliyor.

Firmalar arasındaki bu rekabet, "ölü sezon" olarak nitelendirilen kış aylarında daha da büyüyor. Yeni yıla girilmesiyle birlikte firmaların sunduğu kampanyalar, en çok vatandaşlara yarıyor.

"GİDİŞ SİZDEN DÖNÜŞ BİZDEN"

Pamukkale Turizm, 2009 Aralık ayında başlattığı "Gidiş Sizden Dönüş Bizden" kampanyası ile yolcularına yarı yarıya indirim imkanı sunuyor. 21 Aralık’ta başlayan ve 15 Ocak’ta sona ereceği belirtilen kampanyadan, sadece gidiş-dönüş bileti alanlar yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

Özellikle turistik sahil bandında olmak üzere günde 500 değişik noktadan seferler yapan Pamukkale, bu kampanyayı, Karayolu Taşıma Yönetmeliği ve Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü izni gereği her araçta 4 koltukla sınırlandırıyor. Dönüş bileti almayan yolcular kampanyadan yararlanamıyor, alınan biletlerin iptali ve tehiri yapılamıyor.

"Ücretsiz Yolculuk Zamanı" kampanyası ile rekabete giren Nilüfer Turizm de 2-21 Ocak tarihlerine arasında gidiş-dönüş bileti alan yolcularından dönüş ücreti almıyor. Firmanın kampanyası, koltukların yüzde 10’u ile sınırlı tutulurken, internetten alınan biletler ve rezervasyonlar kampanya dışı tutuluyor.

GÜNDE 2010 KOLTUK 10 LİRA

Türkiye’de taşımacılık sektörünün öncüsü olan, 1923–1926 yıllarında Pazarcık-Bursa arasında manda arabaları ile yük taşıyarak taşımacılık yaşamına adım atan Kamil Koç, 2010 yılına özgü özel bir kampanya ile rekabette yerini alarak daha fazla yolcuya ulaşmaya çalışıyor.

Firmanın "Ocakta her gün 2010 koltukta 10 TL’lik fırsat" adı altındaki kampanyası 6-31 Ocak arasında geçerli olacak. Kampanyaya göre, 46 kişilik araçlarda 4 koltuk (5-16-31-38 numaralı koltuklar), 54 kişilik araçlarda 5 koltuk (bir öncekine ilave 48 numaralı koltuk), nereye giderseniz gidin 10 liraya yolcu taşıyacak.

Haberin Devamı

Bu kampanyadan yararlananlar Bursa’dan Bodrum’a ya da Marmaris’e 50 lira yerine 10 liraya, Antalya’ya ise 44 lira yerine yine 10 liraya gidebilecek. Dönüş bileti alma zorunluluğu bulunmayan kampanyadan her vatandaş sadece bir kez yararlanabiliyor, alınan bilet iptal edilemiyor ve değiştirilemiyor.

BURSA-İSTANBUL ARASI 10 LİRA

Metro Turizm de bazı güzergahlarında indirime giderek bu kış rekabetine katıldı. Firmanın yaptığı indirimlerle, İstanbul-Ankara arası 30 lira yerine 23 liraya, Bursa-İstanbul arası ise 15 lira yerine 10 lira oldu.

Firmanın kampanyasında koltuk sınırlaması, dönüş bileti alma zorunluluğu gibi kısıtlamalar bulunmuyor.

Zafer Akpınar / AA