Türkiye (Son Dakika) Otobüsten inerken bacağını kaybetti

Otobüsten inerken bacağını kaybetti

Paylaş
Otobüsten inerken bacağını kaybetti

İnmeye çalıştığı belediye otobüsünün kapılarının arasında sıkışıp yere düşerek ağır yaralanan 80 yaşındaki kadının sağ bacağı dizinin üstünden kesildi

İzmir Çamlık semtinde yaşayan Sevgi Algın, annesi Durdu Özdemir’in Çamlık ve Eşrefpaşa semtleri arasında sefer yapan 27 numaralı otobüse bindiğini, evine yakın Eşrefpaşa durağında inmek istediğini anlattı.

Haberin Devamı

Otobüs şoförünün, annesi inmeden kapıları kapatıp hareket etmesi sonucu kazanın meydana geldiğini söyleyen Algın, şöyle konuştu:

"Şoför kapıları kapatıp hareket etmek isteyince, annemin bir bacağı ve kolu otobüste kalmış ve annem bir süre kaldırım ve otobüs arasında yuvarlanmış. 112 Acil Servis ekipleri tarafından Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan annemin sağ bacağının burada kesildiğini öğrendik. Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu, sağ kolunun da her an kesilebileceğini söylediler. Bekleyişimiz sürüyor."

ESHOT şoföründen şikayetçi olduklarını da ifade eden Sevgi Algın, annesi kurtulmasa bile başka insanların canından olmaması için mücadeleyi sürdüreceklerini ve ihmali olan şoförün bir daha araç kullanmaması için çaba göstereceklerini vurguladı.

Haberin Devamı

'ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ'

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. İsmet Parlak ise Durdu Özdemir’in 23 Ekim Çarşamba günü öğle saatlerinde hastaneye getirildiğini, çok ezilmeli durumla karşılaştıklarını kaydetti.

Parlak, "Dolaşımın olmadığı bir tablo gözlemledik. Kas ve deri bütünlüğü, kemik yapısı dahil olmak üzere hepsi deforme olmuştu. Hasta çoklu travma yaşadığı için kalp, damar, ortopedi, plastik cerrahi, genel cerrahi doktorlarının müdahalesi söz konusu oldu. Elimizden geleni yaptık. Halk deyimiyle kangren yaşanmaması için sağ bacak diz üstünden kesildi" dedi.

İsmet Parlak, hastanın bilincinin açık olduğunu, makineye bağlı bulunduğunu ve genel yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü, doktor değerlendirmesi sonucu sağ kolunun da kesilebileceğini dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de Nusret Ö. adlı ESHOT şoförü hakkında yapılan adli işlemlerin ardından disiplin soruşturması başlatıldığını, soruşturma süresince şoförün araç kullanamayacağını açıkladı.

AA