Ekonomi Otomobil alacak ve satacaklar dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin

Otomobil alacak ve satacaklar dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin

Paylaş
Otomobil alacak ve satacaklar dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin

İstanbul'da, parasını ödemeden noter satışıyla üzerlerine aldıkları otomobilleri kısa sürede başkalarına devreden dolandırıcılar, çok sayıda yurttaşı mağdur ederek milyonlarca liralık vurgun yaptı. Böyle bir durumda, haciz konulan otomobil, davalık olduğu için ne ilk ne de son sahibi tarafından kullanılabiliyor

İstanbul'da özellikle Anadolu Yakası'nda faaliyet gösteren dolandırıcılık şebekeleri, kurdukları paravan oto galerilerin önlerine kiraladıkları çok sayıda lüks otomobili koyarak, araçlarını satmak isteyen vatandaşları güvenilir bir şirket oldukları yönünde ikna ediyor.

Otomobil satış fiyatında anlaştıkları vatandaşları planlı olarak mesai saatinin bitimine yakın notere götüren dolandırıcılar, noter satışıyla üzerlerine aldıkları araçların paralarını bankalar kapandığı için ödeyemediklerini ve kısa sürede parayı temin edip ödeme yapacaklarını ifade ediyor.

Vatandaşları, polise giderek şikayette bulunmamaları için yanlarından ayırmayan dolandırıcılar, kısa sürede otomobilleri ikinci hatta üçüncü kişilere devrederek, para ödemedikleri otomobilin satışından ikinci bir vurgun daha yapıp kayıplara karışıyor.

Kandırılan vatandaşın ihbarı üzerine haciz konulan otomobil, davalık olduğu için ne ilk ne de son sahibi tarafından kullanılabiliyor.

"PARAYI ALMADAN SATIŞ YAPMAYIN"

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amiri Korhan Karaarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu şekilde gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarına ilişkin bilgi verdi.

Karaarslan, "2014 yılında çoğunluğu Anadolu Yakası'nda olmakla birlikte İstanbul genelinde 74 lüks otomobil, dolandırıcılar tarafından para verilmeden alınıp, yüksek fiyata ikinci veya üçüncü kişilere defalarca satılmış. Bu sahtekarlar, mevcut yöntemlerle onlarca vatandaşı mağdur edip milyonlarca lira haksız kazanç elde ediyor" diye konuştu.

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Karaarslan, otomobillerini satacak kişilerin ne sebeple olursa olsun parayı ellerine almadan ya da hesaplarına yatırtmadan noter satışı yapmamalarını ve aracın piyasa değerinin çok üstünde fiyat veren kişilere kanmamalarını istedi.

Karaarslan, Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin, geçen yıl 74 dosyaya ilişkin düzenlediği çok sayıda operasyonda 55 şüpheliyi gözaltına aldığını ancak dolandırıcılıklar noter tasdikli resmi evrak üzerinden gerçekleştirildiği için şüphelilerden ancak 4'ünün tutuklandığını kaydetti.

AA

Haberin Devamı