Ekonomi Otomobil merkezi açıldı

Otomobil merkezi açıldı

Paylaş
Otomobil merkezi açıldı

Türkiye'nin tek otomobil alışveriş ve yaşam merkezi Automall açıldı

10 bin araç görücüye çıkacak

Türkiye’nin ilk otomobil alışveriş ve yaşam merkezi olan Automall dün İstanbul Bağcılar’da açıldı. Hürriyet Pazarlama Genel Müdürü Rıza Koçyiğit, “Automall, 379 otomobil galerisinin yanı sıra rezidans, restoran gibi birimlerle hizmet verecek” dedi.

Doğan Grubu tarafından hayata geçirilen Automall’un açılışında konuşan Koçyiğit,”2009’da 500 bin sıfır araç satılırken ikinci elde 2 milyon oto el değiştirdi. Müşteri aynı anda 10 bin aracı görebilsin diye bu projeyi yaptık” diye konuştu.

Zincir haline gelecek

Arsa dahil 105 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Automall’daki 379 otomobil galerisinin yüzde 95’inin satıldığını belirten Hürriyet Pazarlama Satış ve Pazarlama Müdürü Kayhan Baykal galerilerin şehir dışına çıkarılması genelgesinin uygulanmasına az zaman kalması nedeniyle, projeye taşınma sürecinin hızlandığını söyledi.

Automall’u zincir haline getirmek istediklerini ifade eden Kayhan Baykal, Bağcılar’daki Automall’dan sonra Ankara ve İstanbul’un Anadolu yakasında arsa arayışına başladıklarını söyledi.

300 kişiye iş imkanı

Yatırım maliyeti arsa bedeli hariç 55 milyon doları bulan Automall’un hayata geçmesinin sektöre olumlu yansıyacağını söyleyen Kayhan Baykal, “Automall, ikinci el araç satın alırken yaptırılması gereken tüm işlemleri tek adreste çözüyor.

Satılan araçların, ekspertiz değerleri hakkında bilgi, devir, noter ve ruhsat işlemleri gibi tüm süreçler burada gerçekleştirilecek. Automall’da güvenlikten bakıma, otopark planlamasından özel hizmetlere kadar çeşitli alanlarda 300 kişi çalışacak” dedi.

Haberin Devamı