Ekonomi Otomobilde "şimdi al ilkbaharda öde" dönemi

Otomobilde "şimdi al ilkbaharda öde" dönemi

Paylaş
Otomobilde "şimdi al ilkbaharda öde" dönemi

Türkiye pazarındaki yıl sonu satış hedeflerini tutturmaya çalışan yerli ve yabancı otomobil firmaları, kasım ayında da, araç satın almak isteyenlere avantajlı fırsatlar sunuyor

Kasım ayında "şimdi al ilkbaharda öde" kampanyası öne çıkarken, ÖTV artışının ardından eylül ayından itibaren zam farkını üstlenmeye başlayan bazı otomobil firmaları, bu avantajı kasım ayına da taşıdı.

Haberin Devamı

Türk otomobil pazarında faaliyet gösteren yerli ve yabancı otomobil firmaları "şimdi al ilkbaharda öde" ve "ÖTV bizden" kampanyalarının yanı sıra, "4 yıla varan vade", "24 aya varan sıfır faizli kredi", "5 bin 200 lirayı bulan indirim", "benzinli fiyatına dizel", "3 bin TL’ye varan nakit alım indirimi", "bin liraya kadar takas desteği" ve "kur sabitleme" gibi avantajlar sunuyor.

-Dacia’dan "Şimdi al, ilkbaharda öde" fırsatı

Dacia, 48 ay 48 bin TL’ye kadar yüzde 0,89 sabit faiz ve "Şimdi al ilkbaharda öde" kampanyasını anlaşmalı finans kuruluşlarının şartlarıyla sunuyor.
Stoklarla sınırlı olan ve 30 Kasım 2012 tarihine kadar geçerli olan "Şimdi al ilkbaharda öde" kampanyasının ödeme başlangıcı, Nisan 2013 olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Kampanyada, dosya masrafı kredi bedeline dahil değil.

-Fiat otomobilde "dizeller benzinli fiyatına", ticaride "ÖTV bizden" kampanyası-

Kasım ayında Actual, Active Plus ve Via donanımlı Linea Classic’in 1.3 litre 95HP’lik motorlu versiyonlarına 1.4 litre benzinli Linea Classic; Easy donanımlı Yeni Linea’nın 1.3 litre 95HP’lik versiyonuna ise 1.4 litre benzinli Yeni Linea fiyatına sahip olabilme imkanı sunuyor. Linea 33 bin 490 TL’den başlayan dizel fiyatıyla satılıyor.

5 bin 200 TL’ye varan indirimlerle, benzinli ve dizel motorlu Fiat Bravo’ların fiyatları birbirlerine eşitlenirken, dizel Bravo’ya 43 bin 170 TL’den başlayan fiyatlarla sahip olmak mümkün hale geliyor.

Fiat, ayrıca 20 bin TL 2 yıl yüzde sıfır faizli kredi avantajı ile daha düşük peşinat ve daha uzun vade ile kredi kullanmak isteyenlere ise 30 bin TL 3 yıl yüzde 0,52 faizli kredi avantajı sunuyor.

Nakit alımı tercih edenlere, tüm otomobillerde ilave 2 bin TL indirim uygulayan Fiat, Punto’da ise kasım ayında 28 bin 470 TL’den başlayan fiyatlarla alım imkanı tanıyor.

Ticari araçlarda da 20 bin TL 2 yıl yüzde sıfır faizli kredi avantajı, daha düşük peşinat ve daha uzun vade ile kredi kullanmak isteyenlere ise 30 bin TL 3 yıl yüzde 0,52 faizli kredi avantajı sunan Fiat, ayrıca Fiorino Combi, Fiorino Combimix, Doblo Classic Combi ve Yeni Doblo Combi modellerinde ÖTV’yi kendisi ödüyor.

Haberin Devamı

Nakit alımı tercih eden müşterilere ise Fiat ticari araçlarda 3 bin TL’ye varan ilave indirim uygulanıyor.

-Ford’da "sıfır faiz ve takas desteği"-

Kasım ayına özel 24 bin TL’ye 24 ay yüzde sıfır faiz avantajıyla otomobil sahibi olma imkanı sunan Ford, ayrıca Fiesta ve C-MAX’te 750 TL’ye, Yeni Focus, Mondeo, Kuga ve Yeni Ranger’da bin 500 TL’ye, Transit Connect’te ise bin TL’ye varan takas desteği veriyor.

-Peugeot’da "sıfır faiz"-

Peugeot da Autoshow’a özel 20 bin TL krediye 20 ay yüzde sıfır faiz imkanı sunuyor.

-Renault’tan "sıfır faiz ve şimdi al ilkbaharda öde" imkanı-

Renault, anlaşmalı finans kuruluşları aracılığıyla Kangoo ailesi ve Yeni Clio hariç tüm Renault modellerinde 18 ay 18 bin TL yüzde sıfır faiz kampanyası uyguluyor.

Ayrıca, Yeni Clio ve Master modelleri hariç tüm modellerinde 48 ay 48 bin TL’ye kadar yüzde 0,89 sabit faiz ve "şimdi al ilkbaharda öde" kampanyasını anlaşmalı finans kuruluşlarının şartlarıyla uygulayan Renault’ta, dosya masrafları kredi bedellerine dahil değil.

Haberin Devamı

Stoklarla sınırlı olan ve 30 Kasım 2012 tarihine kadar geçerli olan "Şimdi al ilkbaharda öde" kampanyasının ödeme başlangıcı, Nisan 2013 olarak açıklandı.

Renault, ayrıca Master 19 1 otobüste 36 ay 36 bin TL yüzde 0,95 sabit faiz kampanyası uyguluyor.

-Volkswagen’den "kur sabitleme"-

Volkswagen, Tiguan 1.4 TSI DSG’de kasım ayına özel kur avantajı sunuyor. Tiguan 1.4 TSI BMT 150 PS DSG modelinde Trend&Fun ve Sport&Style donanım seçeneklerinde, 1 avro, 1,99 TL’ye sabitlendi. Kampanya, 30 Kasım 2012 tarihine kadar geçerli olacak.
Ayrıca, Jetta, Polo, Passat ve Tiguan modelleri, kasım ayı sonuna kadar Volkswagen Finans’ın yüzde 0,89’luk avantajlı kredi oranıyla satılıyor.

Haluk Yüksel -AA