Yaşam Otomobilinizle İlgili olan sorunları hatırlıyor musunuz?

Otomobilinizle İlgili olan sorunları hatırlıyor musunuz?

Paylaş
Otomobilinizle İlgili olan sorunları hatırlıyor musunuz?

Otomobiliniz ile karşılaştığınız en kötü problem nedir? Sıklıkla tekrarlayan ve sizi çileden çıkaran… Gelişen teknoloji ile bu sorunların birçok kısmına çözüm getirildi. Peki neydi bu sıklıkla karşılaştığımız problemler gelin hep birlikte hatırlayalım.

1- Kaset sarmak için kalem

Yeni nesil bu ikilinin ilişkisini hiçbir zaman anlamayacak ancak eskiler kalem ile kaset sarmayı çok iyi bilirler. Özellikle teyp kasetinizin bandını dışarı çıkardığında imdadınızı koşan en değerli icattır kalem. Ancak gelişen teknoloji ile bu sorunda ortadan kalktı. USB ve Aux girişleri bu problemlerinde unutulmasını sağladı.

2-Buzlanan ön camınızı kredi kartı veya benzeri bir cisimle kazımak

Kış aylarında tüm sürücülerin derdidir bu olay. Kimimiz buz kazıyıcılarlar kimimiz ise kredi kartlarıyla bu durumdan kurtulmak isteriz. Ellerinizin aşırı üşümesi ve çoğu zamanda derinizin aşınmasıyla sonuçlanan bu durum için gelişen teknoloji ısıtmalı ön camları sunuyor. Bu sayede kış aylarında bu durum tarih oldu diyebiliriz.

3-Harita takibi

Eskiden otomobillerde olmazsa olmaz donanımlar arasında büyük kağıt haritalar bulunurdu. Bazen bu haritadan yolu takip etmek fazlasıyla zordu. Ancak yine gelişen teknoloji ile çıkan navigasyon cihazları bu büyük külfeti küçücük ekranlara sığdırdı

4- depodaki yakıt ile ne kadar yol gideceğini hesaplama

Buda eski otomobillerin sorunları arasında yer alırdı. Günümüzde ise çeşitli geliştirilen yol bilgisayarlarıyla artık otomobillerimizin kalan yakıtıyla ne kadar yol gidebileceğini hesaplayabiliyoruz

5- Anteni açmayı unutmak

Eski otomobillerde radyo antenleri manuel olarak elle açılırdı. Bir zamanlar Hyundai modellerinde kontak açıldığında otomatik çıkan antenler genelde otomatik yıkama makinelerinde unutulup kırılabiliyordu. Güzel bir teknoloji olan bu durum bir çok kez kırılınca yerini daha küçük plastik yapıda antenlere bıraktı.

6-Telefon etmek için telefon kulübesi aramak

Şehri otomobiliniz ile gezerken telefon etmek için kulübe arardınız. Bir vakit bu durum araç telefonlarıyla çözülüyordu. Zamanla popüler olan bu durum cep telefonlarının popülerleşmesiyle çabuk unutuldu.

7-Kollu pencereler

Eski otomobillerde 4 cam da küçük bir kol yardımıyla açılırdı. Özellikle kış aylarında veya bu sistemdeki yağlanmanın düzgün olmadığından dolayı bu kolları çevirmek bazı durumlarda işkence haline gelebiliyordu. Günümüzde ise artık bu sorun unutulmaya yüz tutmuş.

8-Hırsızı önlemek için direksiyon kilidi

Hırsızları engellemek için birçoğumuz araç için çeşitli sistemler kullanmışızdır. Direksiyon, pedal kilidi ve alarm bunların en fenomen olanlarından. Fakat yine gelişen teknolojik sistemler bu ve bunun gibi detayları bize unutturdu.

9- Motor jiklesi

Özellikle soğuk havalarda mortu ilk çalıştırırken bizim yerimize gaz pedalına basan bu sistem, günümüzde yine otomatikleşerek kendini unutturmuştur.

10- Paralel park

Özellikle bayan sürücülerin en büyük sıkıntısıdır park etmek. Dar sokaklarda bulunan bir park yerşne girmek bazen dakikalar alabilir. İşte bu soruna gelişen teknoloji otomatik park sistemiyle çözüm buldu. Devamlı gelişen bu sistemler sayesinde en dar boşluklara araçlar rahat bir şekilde girebiliyorlar. Şu an dikey park eden ve park ettiği yerden çıkaran sistemler baz alındığında bu sorununda çoktan ortadan kalktığını belirtebiliriz.

Haberin Devamı