Ekonomi Otomotivde "kampanya yarışı"

Otomotivde "kampanya yarışı"

Paylaş
Otomotivde "kampanya yarışı"

Otomotivde "kampanya yarışı"

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indiriminin ardından satışlarında düşüş yaşayan firmaların, stoklarını eritmek ve yıl sonu hedeflerini tutturabilmek amacıyla düzenledikleri kampanyalar artarak devam ediyor.

Haberin Devamı

Hem ticari hem de binek araçlarda, uzun vadeler ve düşük taksit imkanı sunan firmalar, cazip kredi olanaklarıyla da tüketicileri yeni yıl öncesi araç sahibi yapmayı planlıyor.

Yaklaşan yıl sonu nedeniyle stoklarını eritmek isteyen firmalar arasındaki "kampanya yarışı" sürüyor. Özellikle ÖTV’de yapılan indirimlerin ardından sektörde ciddi bir hareketlilik yakalayan, ancak uygulamaya son verilmesiyle satışları düşen firmalar, yaklaşan yıl sonu öncesi bir birinden cazip kampanyalar düzenliyor.

Fiat, aralık ayı sonuna kadar sürecek yeni kampanyası kapsamında ÖTV dönemi indirimlerinden yararlanma fırsatını kaçırdığını düşünen otomobil sevenlere yeni avantajlar sağlıyor.
Fiat’ın, peşin alımlarda yüzde 17’ye varan indirim sağlayan "ÖTV Pişmanları İçin Son Fırsat" kampanyası kapsamında, Fiat Linea 26 bin 250 liradan, Fiat Grande Punto 24 bin 820 liradan, Fiat Albea Sole ise 19 bin 420 liradan başlayan tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim fiyatlarıyla tüketicilere sunuluyor. Fiat ayrıca kampanya kapsamında peşin alım indiriminden yararlanamayacak müşterilere ise Koç Fiat Kredi çatısı altındaki Fiat Finans’tan 18 bin lira kredi kullanarak 48 ay vadeyle ve 480 lira taksitlerle ödeme fırsatı sağlanıyor. Fiat Ticari Araçlar’da ise "KDV Bizden" sloganıyla Fiat Fiorino Combi ve Fiat Doblo Combi versiyonlarında indirimler sunuyor.

Haberin Devamı

Ford Otosan da 50. yıl kampanyasına ilave olarak ticari araçlarda aralık sonuna kadar yüzde 8’lik ek indirim uygulamaya başladı.
Kampanya kapsamında, Cargo hariç tüm binek ve ticari araçlara 50 ay 500 lira taksit, 50 ay garanti ve 5 bin liraya varan indirimler yapılırken, söz konusu kampanyanın üzerine ticari araçlarda 31 Aralık 2009 tarihine kadar yüzde 8 ilave indirim uygulanmaya başlandı. Kampanya kapsamında Fiesta’da 8 bin 195, Focus’ta 10 bin 965, Connect’te 5 bin 720, Transit’te 9 bin 65 lira peşinat ödeyenler 500 lira taksit ve 50 ay garantiden yararlanıyor.

Hyundai de 31 Aralık’a kadar 1600 cc’ye kadar motor hacmine sahip olan tüm modelleri için ÖTV oranını yüzde 25’e sabitleyecek şekilde indirim olanağı sunuyor. Hyundai’nin 1600 cc’den yüksek motor hacmine sahip binek otomobillerinde ve hafif ticari araçlarında da her modele özel olarak peşin alım indirim imkanı da veriliyor.

Haberin Devamı

Renault ise 31 Aralık’a kadar sürecek "gençliğin önüne kimse geçemez" kampanyasını sürdürüyor. Kampanya kapsamında yetkili satıcılara götürülecek "hediye çekleri" vasıtasıyla, Laguna, Laguna Coupe ve Koleos’un tüm versiyonlarında 4 bin lira, Symbol, Megane Hatchback, Megane Coupe, Megane Sport Tourer, Clio Hatchback, Clio Grand Tour ve Grand Scenic’in tüm versiyonlarında 2 bin lira indirim imkanı sunuluyor.

Peugeot modellerini test edenlere 7 bin 400 bin liraya varan fiyat avantajının yanı sıra 407 modelinde 30 bin lira krediye 12 ay sıfır (0) faiz oranı uygulanıyor.

Toyota da tüm modellerinde 3 bin liraya varan indirim fırsatı sunuyor.

Citroen’de 90’ıncı yıl kampanyasında 15 bin liraya 12 ay, yüzde 0 faiz fırsatı ve 2 bin 500 liraya varan indirimlerine devam ediyor.

Haberin Devamı

Opel ise yıl sonuna kadar devam edecek kampanyasında, model yılı 2010 olan araçlarında 10 bin liraya ulaşan avantajı müşterilerine sunuyor.

Skoda da düzenlediği kampanyada tüm modellerinde 6 bin liraya varan indirimler sunuyor.

Barış Gündoğan / AA