Hakan Çelik Otomotivde rekor
HABERİ PAYLAŞ

Otomotivde rekor

Haberin Devamı

2018 yılında otomotiv ihracat rakamı ilk kez 3 milyar dolar sınırını aştı. OSD Başkanı Haydar Yenigün ticari araç alanındaki başarılara işaret etti.


Otomotivde rekor

Türkiye ekonomisine sağladığı yüksek katma değer ve istihdamla ülkemizin lokomotif sektörü olan otomotiv sanayii, yılın ilk üç ayında üretim ve iç pazarda başarılı performansını sürdürürken ihracatta tarihi bir rekora imza attı. Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) 2018 Ocak-Mart dönemi verilerine göre; otomotiv ihracatı tarihinde ilk kez Mart’ta 3 milyar doları aştı ve 3 milyar 198 milyon dolar oldu.

TİCARİDEKİ BAŞARI

İlk 3 ayda toplam üretim 425 bin 183 adetle seviyesini korurken, otomobil üretimi 285 bin 168 ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 azaldı. Bu dönemde ticari araç üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artışla 140 bin 15 adet ile toplam üretimi dengeledi. OSD, Türkiye otomotiv sanayiine yön veren 14 büyük üyesiyle sektörün çatı kuruluşu durumunda. Ocak-Mart döneminde toplam otomotiv satışları yüzde 2 artarak 163 bin adet olurken, otomobil satışı yüzde 5 arttı ve 122 bin adete ulaştı. Aynı dönemde ağır ticari araç satışları yüzde 30 yükseldi.

İHRACATIN YÜZDE 20'Sİ

OSD Başkanı Haydar Yenigün, “İlk üç ayda ticari araç üretim ve ihracat performansı otomotiv sanayimizi taşıyan en önemli etken oldu. Ticari araç ihracatındaki yüzde 9 artış, tıpkı üretimde olduğu gibi otomobil kaynaklı azalmayı da büyük ölçüde karşıladı. Otomotiv sanayimiz ilk üç ayda ülke ihracatının yüzde 20’sini tek başına gerçekleştirdi” dedi.

UYGUN FİYATA JAPON TEKNOLOJİSİ


Otomotivde rekor
Baleno, 100 kilometrede 4.6 litre yakıt tüketiyor.

Japon üretici Suzuki, uygun fiyata yüksek teknoloji sunmasıyla tanınıyor. Markanın dinamik kompakt sınıf temsilcisi Baleno, Türkiye’ye 1.2 litre, 90 beygir gücündeki ekonomik benzinli motorlu modeliyle geliyor. Otomobilde CVT otomatik şanzıman seçeneği mevcut. Geniş iç mekanı ve 320 litre bagaj hacmi, 8 inç’lik dokunmatik multimedya ekranıyla Baleno başarılı bir şehir otomobili. Baleno, Nisan’da 15 bin TL’ye kadar 12 ay vadeli ve sıfır 0 faizli kredi ile satılıyor. Ayrıca 40 bin TL’ye kadar 12 ay vade ve yüzde 0.85 faizli kredi seçeneğinden yararlanmak mümkün.

YENİ CRAFTER YOLA ÇIKTI

Teknoloji, güvenlik ve ekonomi bakımından standartları daha da yükselten yeni Crafter Türkiye’de. Crafter, sınıfının en güçlü motoru, yeni nesil güvenlik donanımları ve düşük yakıt tüketimiyle ticaret dünyasının ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Otomotivde rekor

EN GÜÇLÜ MOTOR

‘2017’nin Uluslararası Ticari Aracı’ ödülünün de sahibi olan yeni Crafter, 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemiyle, her türlü arazi ve yol koşulunda kolay ulaşım sağlıyor. Sınıfının en güçlü motoruna sahip Crafter Panel Van, 2.0 litre hacimli turbo dizel 140 ve 177 beygirlik iki farklı motor seçeneğiyle satılıyor.

8 İLERİ OTOMATİK VİTES

Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel, sınıfında yalnızca Crafter tarafından sunulan 8 ileri otomatik vites seçeneğinin, yakıt tüketimini azaltan, kesintisiz, kusursuz ve sarsıntısız vites geçişi getirdiğini vurguladı. Crafter’ın fiyatı 117 bin 950 liradan başlıyor.


Otomotivde rekor

PİRELLİ'NİN GENÇ YILDIZLARI

Otomotivde rekor

Premium ve prestij segment lastiklerde dünyanın önde gelen markalarından Pirelli’nin Türkiye operasyonu Pirelli Otomobil Lastikleri A.Ş. Türkiye’deki ikinci nesil bayileri için ‘Young Stars’ (Genç Yıldızlar) Projesi’ni hayata geçirdi. Geçtiğimiz aralık ayında Barkef Kuruç bayisinin 50. yılını kutlayan Pirelli, Türkiye pazarı için özel geliştirilen Young Stars Projesi ile önde gelen bayilerinin genç nesilleri ile prestij ve premium stratejisini geleceğe taşımayı hedefliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder