Ekonomi Otomotivde yıl sonu fırsatı

Otomotivde yıl sonu fırsatı

Paylaş
Otomotivde yıl sonu fırsatı

Sıkıntılarla dolu bir yılı geride bırakmaya hazırlanan otomotiv şirketleri, 13 bin 40 liradan başlayan indirimlerin yanı sıra cazip ödeme fırsatları sunuyor

2008 sonlarında başlayan global ekonomik krizin en çok etkilediği sektörlerin başında otomotiv geliyor. Hükümetin krizin etkilerini azaltmak için iki aşamalı olarak uygulamaya koyduğu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi satışları artırmış, indirimin 30 Eylül’de sona ermesinin ardından satışlarda büyük düşüşler yaşanmıştı. 2009’u uğurlamaya hazırlanan, sıkıntıyı aşmak isteyen sektör, otomotiv sahibi olmak isteyenlere 13 bin 40 liraya varan indirimli fiyatlar sunuyor.

Haberin Devamı

FİAT’TAN ÜCRETSİZ OTO MUAYENESİ

Fiat, yasal muayene zamanı gelmiş 3 yaş üstü Fiat marka otomobiller ve 2 yaş üstü hafif ticari araçlara yüzde 100 garantili ön muayene imkanı sunan yeni bir servis kampanyası düzenliyor. 13 Aralık’a kadar sürecek kampanya ile periyodik bakımı gelen veya yasal muayene bitiş tarihine en çok 3 ay bulunan Fiat marka araçların ‘Oto Muayene’ kontrolleri ücretsiz yapılıyor. Bununla birlikte 400 TL ve üzeri servis işlemi yaptıran Fiat sahiplerinin, yasal muayene harcının yarısını Fiat karşılıyor.

RENAULT 2 BİN LİRALIK ÇEK DAĞITIYOR

Renault, yıl sonu kampanyası için gazetelerde indirim çeki dağıtıyor. Bayilere 2 bin liralık indirim çekiyle giden tüketiciler, Symbol, Megane Hatchback, Megane Coupe, Megane Sport Tourer, Clio Hatchback, Clio Grand Tour ve Grand Scenic’in tüm versiyonlarında indirim alırken, 4 bin liralık çekle Laguna, Laguna Coupe ve Koleos’un bütün versiyonlarına indirimle sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

MAZDA'DAN 13 BİN LİRAYA VARA İNDİRİM FIRSATI

Aralıkta Mazda sahibi olmak isteyenleri 13 bin 40 TL’ye varan indirimli fiyatlar bekliyor. Yapılan son kampanyada Mazda3’e 6000 TL’ye varan indirim uygulanıyor. Mazda3 Sedan modeli 37 bin 139 TL, Hatchback modeli ise 37 bin 539 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Mazda6 52 bin 568, Mazda2 32 bin 218 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Mazda BT50 High Kabin 2.5L 4x2 modeli 34 bin 241 TL fiyatla satışa sunulurken BT-50’ye High Kabin 2.5L 4x4 modelinde ise 5266 TL’ye varan indirim uygulanıyor.

İnci NEŞELİ ÖZOĞLU