Efe Teksoy OTOPSİ (THE AUTOPSY OF JANE DOE)
HABERİ PAYLAŞ

OTOPSİ (THE AUTOPSY OF JANE DOE)

Haberin Devamı

Film, içerisinde yoğun olarak barındırdığı kesme-biçme sahneleriyle midesi sağlam bir izleyici kitlesine hitap ediyor. Baştan düşük bütçeli olduğunu kabul ederek ve beklentiye girmeden izlerseniz sıkılmayacağınıza eminim. Filmin aslında en büyük esin kaynağı David Cronenberg’in 1988 yapımı ‘Ölü İkizler (Dead Ringers)’. ‘Ölü İkizler’ filmindeki otopsi uzmanı ikiz kardeşler ‘Otopsi’ filminde baba-oğul olarak karşımıza çıkıyor. Elbette çok daha basite indirgenmiş bir versiyonu olarak. Filmin neredeyse tamamının tek mekânda geçmesi doğal olarak korku unsurlarını azaltıyor. Korku olarak başlayan film zamanla gerilim türüne dönüşüyor. Usta oyuncu Brian Cox ve Emile Hirsch her ne kadar mükemmel bir rol çıkarsalar da… Yönetmen filmi biraz aceleye getirmiş gibi gözüküyor.

OTOPSİ (THE AUTOPSY OF JANE DOE)

FİLMİN KONUSU

Tommy ve oğlu Austin birlikte çalışan adli tıp memurudur. Austin, babasını yalnız bırakmak istemese de kız arkadaşıyla hayatını birleştirmek için planlar yapar. Bunu babasına açıklayacağı akşam evlerinde bulunan morga bir ceset getirilir. Vücudunda hiçbir iz ve yaraya rastlanmayan kadın cesedi hakkında her şey belirsizdir. Cesedin kimliğini tespit etmek için çalışmaları onları tehlikeli ve gizemli bir yolculuğa çıkaracaktır. Yönetmenliğini Andre Ovredal’ın yaptığı filmin oyuncuları arasında Biran Cox, Emile Hirsch ve Ophelia Lovibond yer alıyor.

OTOPSİ (THE AUTOPSY OF JANE DOE)


KAMERA ARKASI
-Brian Cox’un oynadığı Tommy rolü başta Martin Sheen’e teklif edildi. Ama zaman çatışmaları nedeniyle teklifi reddetmek zorunda kaldı.
-Stephen King, yapım için: “Alien (Korku filmi serisi)’ ve David Cronenberg’in erken dönem filmlerine rakip bir korku filmi. İzleyin, ama yalnız değil!” dedi.
-Norveçli yönetmen Andre Ovredal, izlediği 2013 yapımı ‘Korku Seansı’ filmi korku filmi yapmasına en büyük esin kaynağı oldu. ‘Korku Seansı’nı izledikten sonra hemen ajansını aradı ve onlara iyi bir korku filmi senaryosuna ihtiyacı olduğunu belirtti. Ajans,1 ay sonra ‘Otopsi’ filminin senaryosunu Andre Ovredal’e sundu. Ovredal hemen çalışmalara başladı.

OTOPSİ (THE AUTOPSY OF JANE DOE)


İyi Seyirler Dilerim
Efe TEKSOY

Sıradaki haber yükleniyor...
holder