Gündem Otoyolda paralı geçiş sona erdi

Otoyolda paralı geçiş sona erdi

Paylaş
Otoyolda paralı geçiş sona erdi

Trafik yoğunluğu ve gaz salınımını azaltmak için artık geçişler sadece KGS ve OGS ile yapılacak

Trafikteki yoğunluğu ve salınan egzoz gazı ile oluşan hava kirliliğini azaltmak amacıyla otoyollardaki nakit ödeme sistemi, bu geceden itibaren tamamen kaldırıldı. Tüm geçişler OGS ve KGS ile yapılacak.

Haberin Devamı

Uygulama, saat 24.00'dan itibaren başladı. Uygulamadan haberi olmayan bazı sürücüler, gece yarısından sonra gişelerin önünde beklemek zorunda kaldı.

Sürücüler, gişelerdeki OGS ve KGS satış noktalarına başvurarak geçiş yapabildi. Sürücüler, uygulamanın yeterince duyurulmadığını ileri sürdü. Gece yarısından önce otoyola giriş yapan sürücüler için ise çıkış noktalarındaki nakit gişeleri, saat 08.00’a kadar açık kalacak. Bu saatten sonra bu gişeler de kapatılacak. Gişe görevlileri ise OGS ve KGS satış noktalarında görevlendirilecek. Karayollarınca yapılan TCK-KGS kart satış ve dolum işlemleri, İstanbul-Çamlıca, Ankara-Akıncılar istasyonları ile bağlantı yollarındaki gişe alanlarında yapılacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinde, sürücülerin zaman kaybını önlemek, trafikte akışı sağlayarak kuyrukları en aza indirmek, gişelerdeki ‘dur-kalk'lara son vermek, araçlardan çevreye salınan egzoz gazı ve hava kirliliğini azaltmak, akaryakıt tüketiminde tasarruf sağlayarak ekonomik kayıpların önüne geçmek amacıyla OGS kullanıcılarına uygulanan yüzde 20 indirimden, 1 Temmuz’dan itibaren kamyon ve TIR gibi ağır vasıtalar da yararlanacak” denildi.

Ramazan EĞRİ/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı