Sağlık 'Otsimo Aile ve Çocuk' artık tek uygulamada

'Otsimo Aile ve Çocuk' artık tek uygulamada

Paylaş
'Otsimo Aile ve Çocuk' artık tek uygulamada

Otizm sendromlu çocuklara ücretsiz eğitsel oyunlar ve çocukların ailelerine yapay zekaya dayalı kontrol imkanı sunan mobil platform Otsimo, Otsimo Aile ve Otsimo Çocuk'u birleştirdiği uygulamasını çıkardı

Otsimo uygulamasını indirenler artık Otsimo Aile ve Otsimo Çocuk'a tek yerden ulaşabiliyor. Otsimo'nun Çocuk bölümü içinde otizmliler için kanıtlanmış bir eğitim methodu olan Uygulamalı Davranış Analizi (ABA) tekniği uygulanarak geliştirilen oyunlar bulunuyor.

UYGULAMADA 50 OYUN VAR

Otsimo'da, otizmli çocukların temel kavramları öğrenebilmesi ve iletişim becerilerini geliştirebilmeleri için alanında uzman kişiler tarafından yaratılmış 12'si ücretsiz olmak üzere toplam 50 oyun mevcut ve her ay iki yeni oyun daha eklenmesi planlanıyor.

Türkiye'de sadece Otsimo tarafından hazırlanan, en önemli ve en etkili uygulama ise konuşamayan otizmli bireylerin iletişimi için hazırlanmış Otsimo AAC.

AİLELER TÜM BİLGİLERE ULAŞIYOR

Otsimo'nun Aile bölümünde ise kullanıcılar çocuklarının gelişimi hakkında bütün bilgilere erişebilirken oyun katalogundan çocuklarının oynayabileceği oyunları seçebiliyor . Aile bölümüne aynı uygulama içinden sadece ailelerin geçebileceği şifreli yöntemle geçilebilirken bu bölümden karneler ve istatistiklere, uzaktan kontrole ve eğitimi optimize etmeye kadar birçok ayar yapılabiliyor. Aileler, Otsimo Aile üstünden çocuğunun karnesini ve uygulama hakkındaki en yeni bilgileri alabiliyor.

"Eğitim" bölümünden özel olarak oluşturulmuş evde otizm eğitimi hakkında bilgilere ulaşıyor, "Oyunlar" bölümünden yeni oyunlar ekleyebiliyor ve var olan oyunların ayarlarını yapabiliyor. "Ayarlar" bölümünden ise uygulamalar hakkındaki bütün ayarlara ve bilgilere ulaşabiliyor.

Uygulamayı Play Store ve iTunes'dan indirmek mümkün.

Haberin Devamı