Faik Gürses Otur 8...
HABERİ PAYLAŞ

Denizli Belediye maçı değil, test maçı olacaksa Sivasspor maçı ölçü alınmalı. O nedenle Trabzonspor’un özellikle çok iyi kullandığı kanatları, girdiği gol pozisyonlarını, bunun büyük bir bölümünü kaçırmasına rağmen fileyle buluşturduğu toplar bordo-mavili takımın 10 üzerinden 8 almasına gerektirecek büyüklükteydi. Ve bu neredeyse iftihara doğru giden Trabzonspor’un Sivasspor maçındaki gözdesi de Umut Bulut’tu. Belki de aylar sonra Umut’un bu nedenle iyi oynaması da Gutierrez’in transferine bağlanabilir.

Haberin Devamı

85. dakikada çıkıp yerini Gutierreze bırakması bana bu yorumu gerektiren bir nedendi. Şu da iyi anlaşılıyor ki, Şenol Güneş büyük bir ihtimalle 11’i oluştururken görüldü ki çok büyük bir şekilde ihtiyacı olmadığı takdirde tek santrforla bu işi götürecek. 5 dakika içinde Gutierrez için şöyle-böyleydi saçmalığına girmeyeceğim, ancak ilk 15 dakika için gördüğüm Trabzonspor’un direkleri döven ve kaçan fırsatları bana ağır silahlarla saldıran bir bölük hissini verdi.

Bu anlarda ne kadar Trabzonspor büyüdü ise, Sivasspor da o andan başlayıp son dakikaya kadar süren bir savunma yanlışı içindeydi. Muhsin hoca ne yaptıysa değişiklik adına bu ağır sancıdan kurtaramadı takımı. Bence bu maç hafta içinde oyunculara bol bol izlettirilmeli. Trabzonspor adına bir başka önemli faktör, ağır saha şartlarında rakibinden her alanda üstün olmasıydı. Bordo-mavililerin ikinci yarı startı fevkalade iyi başladı. Sivasspor maçı milat olarak kabul edilir, bu oyunun bende bıraktığı izler bir hafta silinmeyip istikrara dönüşürse hakikaten yıllardır Avni Aker’in üstünde görülmeyen GÜNEŞ açacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder