Ekonomi ÖTV zammına dava

ÖTV zammına dava

Paylaş
ÖTV zammına dava

Tüketiciler Birliği, ÖTV tutarlarının artırılmasına ilişkin kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açtı

Tüketiciler Birliği, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarının artırılmasına ilişkin 31 Aralık 2009 günlü Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açtı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Danıştay önünde yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu tarafından 2009 yılının son gününde özel tüketim vergilerine benzinde 20 kuruş, dizel yakıtta 15 kuruş ve LPG’de 18 kuruşluk zam yapıldığını ve özel tüketim vergisinin üzerinden alınan KDV ile birlikte benzinin litre fiyatının da 24 kuruş zamlanarak 3.65 TL olduğunu belirtti.

Tüketim üzerinden alınan vergilerle gelir dağılımının gittikçe bozulduğunu öne süren Kaya, "yapılan vergi zammı ile benzin fiyatlarında tarihin en yüksek fiyatının görüldüğünü" savundu. Kaya, "Tüketicinin mecburiyetini kötüye kullanarak yapılan Özel Tüketim Vergisi zammının iptali gerekir" dedi. Kaya ve beraberindekiler açıklamanın ardından dava dilekçesini Danıştaya sundu.

AA

Haberin Devamı