Gündem Oy kullandığım sandıktan ne oy çıktı? Hangi sandıktan kaç oy çıktı?

Oy kullandığım sandıktan ne oy çıktı? Hangi sandıktan kaç oy çıktı?

Paylaş
Oy kullandığım sandıktan ne oy çıktı? Hangi sandıktan kaç oy çıktı?

Dün Türkiye sandık başına gitti. 50 milyon seçmen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi için oy kullandı. Saat 17.00'de sona eren oy verme işleminin ardından vatandaşlar seçim sonuçlarına kilitlenirken hangi sandıktan kaç oy çıktığını merak ederek "Oy kullandığım sandıktan ne oy çıktı?" sorusuna cevap aradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararının ardından seçim günü geldi çattı. Vatandaşlar dün saat 08.00'den itibaren oy vermek için sandık başına gittiler. Oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi. Vatandaşlar seçim sonuçlarına kilitlenirken hangi sandıktan kaç oy çıktığını merak ederek "Oy kullandığım sandıktan ne oy çıktı?" sorusuna cevap aradı.

Haberin Devamı

Sandıkta ne oy çıktığını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

Oy kullandığım sandıktan ne oy çıktı Hangi sandıktan kaç oy çıktı

'CUMHUR İTTİFAKI'NIN ZAFERİ

95 yıllık parlamenter sistemin son seçimi yapıldı ve Türkiye resmen başkanlık sistemine geçti. 5 adaya karşı yarışan Cumhurbaşkanı Erdoğan 2014’teki yüzde 51.79’luk oy oranını yüzde 52.4’e çıkararak ikinci kez cumhurbaşkanı seçildi. Yeni sistemde Meclis’teki milletvekili sayısı 600’e çıkartılmıştı. Hedefi 301 milletvekili olan AK Parti 293 vekil çıkartabildi. Ancak 49 milletvekili çıkartan ortağı MHP ile birlikte Meclis’teki çoğunluğun sahibi oldu.

HDP, 67 MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI

Kasım 2015’teki genel seçimde AK Parti ve MHP’nin toplam oy oranı yüzde 61.4 idi. Dünkü seçimde toplam yüzde 53.61 oy aldılar. Bir diğer deyişle; AK Parti ve MHP, 1 Kasım seçimine göre 7.7 oy kaybetti. ‘Millet İttifakı’nı oluşturan CHP, İYİ Parti ve saadet’in toplam vekil sayısı 191 oldu. Yüzde 11.59 oyla barajı geçen HDP, 67 milletvekilliği kazandı. Böylece muhalefetin Meclis’teki toplam milletvekili sayısı 258’e çıktı.

Haberin Devamı

'KIRGINLIKLARI GERİDE BIRAKALIM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul‘daki Huber Köşkü’nde yaptığı zafer konuşmasında şunları söyledi: “Artık tartışmaları, gerginlikleri, kırgınlıkları geride bırakıp, ülkemizin geleceğine yoğunlaşma zamanıdır. Vesayetin, darbecilerin, siyasi ekonomik tetikçilerin, terör örgütlerinin pençesinden kurtardığımız Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri haline getirmeden bize durmak yok.”