Gündem Oy tartışması hastanede bitti

Oy tartışması hastanede bitti

Paylaş
Oy tartışması hastanede bitti

Zonguldak'ta, 82 yaşındaki annesinin oy kullanmasına yardım etmek isteyen vali yardımcısının sekreteri, sandık görevlileriyle tartıştı. Tartışma sırasında 82 yaşındaki kadın hastanelik oldu

Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir’in sekreteri Ayten Yanık, annesi Hacı Yanık ile birlikte anayasa değişikliği paketi için oyunu vermek üzere Tepebaşı İlköğretim Okulu’na geldi.

Ayten Yanık, iddiaya göre kendi oyunu kullandıktan sonra, okuma-yazma bilmediği ve rahatsız olduğunu söylediği annesiyle kabinin arkasına geçip, annesinin adına oy pusulasına tercih mührünü basmak istedi.

Ancak sandık görevlileri buna karşı çıkınca tartışma çıktı. Ayten Yanık ve görevliler arasındaki tartışma sırasında Hacı Yanık fenalaştı. Baygınlık geçiren Hacı Yanık, oyunu kullanamadan okulda görevli polisler tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan Hacı Yanık’ın tansiyonunun düştüğü, durumunun iyi olduğu belirtildi. Ayten Yanık ve görevliler, birbirlerinden şikayetçi oldu.

4 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle vücudunun sağ tarafı felç olan ve koltuk değnekleriyle güçlükle yürüyebilen Ali Karakoç da aynı okulda oyunu kullandı.

Oğlu Özgür Karakoç’un yardımıyla merdivenleri çıkan Ali Karakoç, oyunu kullandıktan sonra yine oğlunun yardımıyla okuldan ayrıldı.

Ersin ERCAN-Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK (DHA)