Gündem Öykü Özen intihara kalkıştı

Öykü Özen intihara kalkıştı

Paylaş
Öykü Özen intihara kalkıştı

CHP'den milletvekilliği için aday adaylığı için de başvurusu bulunan transseksüel Öykü Özen, kocasına kızıp intihar etmek istedi

Bursa’da kurulan kısa adı Gökkuşağı Derneği olan, ’Travestileri Transseksüelleri Gayleri Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği’ Başkanı Öykü Evren Özen, dün akşam 5’inci kattaki dernek binasının penceresine çıkarak intihara kalkıştı.

İntihar girişimi öncesi arkadaşlarına ve gazetecilere gönderdiği mesajda çok sevdiğini söylediği eşini suçlayan Öykü Evren Özen, dernek binasının penceresinden polis tarafından ikna edilip itfaiye aracının merdiveni ile indirildi.

KREDİ ÇEKİP CİNSİYET DEĞİŞTİRMİŞTİ

Haberin Devamı

Bursa’da kurulan Gökkuşağı Derneği’nin Başkanı Öykü Evren Özen, bankadan çektiği kredi ile cinsiyet değiştirip 2007 yılında yaptığı düğünle sevgilisi Mehmet Özen ile evlendi. Organize suç örtügütü kurup, travesti ve transeksüellere zorla fuhuş yaptırdığı iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Öykü Evren Özen, 12 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimleri için CHP’den Bursa Milletvekili aday adayı oldu. Başvurusu kabul edilmeyen Öykü Evren, bir süredir aralarında kıskançlık yüzünden şiddetli geçimsizlik yaşadığı eşi Mehmet Özen’e kızıp intihara karar verdi.

'BENİ UNUTMAYIN'

Saat 21.00’de Heykel Semti’ndeki dernek binasına giden Öykü Evren, intihar etmeye karar verdi. Arkadaşlarının yanı sıra gazetecilere cep telefonu ile, "Beni siz güçlü kıldınız beni yaşama bağladınız. Ama ben bir aşka yenildim çok acı çekiyorum. Bunun tek sorumlusu eşim. Ölünce bile güzel yazın ben insanlara umut oldum ama ben kendime umut olamadım sadece sevdim. Mücadelesini verdiğim dernek ölüm yerim. Beni unutmayın elvada dostlar ÖYKÜ ÖZEN" yazılı mesaj gönderdi.

YANGIN MERDİVENİYLE İNDİRİLDİ

Haberin Devamı

Daha sonra 7 katlı binanın 5’inci katındaki dernek binasının penceresine çıkıp, "Yeter, yeter. Bıktım. Yaşamak istemiyorum" diye bağıran Öykü Evren Özen’i görenler polise ve itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri binanın altına hava yastığı açarken itfaiye aracının merdiveni ile Özen’in yanına çıkan polis memurları ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından ikna edilen Özen, yangın merdiveni ile aşağıya indirildi. Ambulans ile Muradiye Devlet Hastanesi’ne getirilen Öykü Evren Özen burada müşade altına alındı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5214","5214","201104","5214-3.jpg");