Siyaset Öymen: Başbakan'a Hakkari'den kart göndereceğim
Paylaş
Öymen: Başbakan'a Hakkari'den kart göndereceğim

Öymen: Başbakan'a Hakkari'den kart göndereceğim

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ekonomiden sağlığa, eğitimden kültüre, işsizlikten demokrasiye kadar onlarca konuda hükümetin Türkiye'yi karanlığa götürdüğünü savunarak, ``AKP hükümeti içeride gerici, dışarıda verici ve ilk seçimde gidicidir. Türkiye'yi 12-13 yaşlarındaki kızların evlendirildiği bir ülke konumundan çıkaracağımız gibi CHP'ye sık sık sataşan ve Sivas'ın ilerisine geçemediğimizi iddia eden Başbakan'a Hakkari'den kart göndereceğim'' dedi.

Haberin Devamı

Adına düzenlenen kitap imza gününe katılmak üzere Muğla´nın Bodrum İlçesi´ne gelen Onur Öymen, CHP İlçe Teşkilatı´nı ziyaret etti. CHP İlçe Başkanı Kerim Cangır ve yaklaşık 200 partilinin alkışlarla karşıladığı Öymen, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AKP hükümetinin iktidara geldiği günden beri yargı başta olmak üzere, medya ve tüm grupları baskı altına alarak sindirme politikası izlediğini ve ülkeyi bir kaos ortamına sürüklediğini belirten Öymen, ``Maalesef Türkiye'de basın özgürlüğü çok büyük bir tehdit altındadır, bir baskı altındadır. Hükümet basın özgürlüğüne tahammül edemeyecek bir noktadadır. Bir süre önce Sabah, Atv grubunun hangi koşullarda hükümet yandaşı ellere geçirildiğini, ihalenin nasıl devlet bankalarının desteği ile yönlendirildiğini hep birlikte gördük. Öyle anlaşılıyor ki şimdiki hedef Doğan Grubu´dur. Bizzat Başbakan Doğan Grubu sahibiyle açıkça kamuoyu önünde bir polemiğe girişmiştir. Vatandaşları boykota davet etmiştir. Ayrıca dünyada bizim örneğini hiç bilmediğimiz çok ağır para cezalarıyla bu grubu çökertme yoluna gitmiştir. Bu Türkiye'de yalnız basın özgürlüğü değil demokrasi açısından büyük bir ayıptır, büyük bir tehlikedir. Çünkü basını özgür olmayan ülkelerde demokrasiden bahsedilemez. Freedom House'un araştırmalarına göre dünya ülkeleri arasında Türkiye basın özgürlüğünde 5 kategori içinde 4. kategoridedir'' dedi.

Haberin Devamı

Öymen aynı baskı ve sindirme politikasının yargı kurumları ve hakimler üzerinde de uygulandığını kaydederek, ``Uluslararası saygın kuruluşların araştırmalarına göre dünyada 63 ülkenin yargısı bizden daha bağımsız, bunlar içinde yalnız batı ülkeleri yok. Bazı Ortadoğu ülkeleri bazı Afrika ülkeleri var. Türkiye yargı bağımsızlığında bu kadar geri bir noktadadır. Bir ülkede eğer Yargıtay başkanı ´Ülke yangın yerine döndü´ diyorsa, bu ciddiye alınması gereken çok önemli bir uyarıdır. Bir ülkede Genelkurmay Başkanı, ´silahlı kuvvetler asimetrik bir psikolojik savaşa muhatap kılınmaktadır´ diyorsa, bu çok ciddi bir uyarıdır, dikkate alınması lazımdır`` dedi.

Haberin Devamı

ANAYASA AKP'NİN CAN SİMİDİ OLMAYACAK

AKP'nin yaptırdığı seçim anketlerinde yaşanan düşüşü gördüğü için sonuçları halka açıklayamadığını belirten Öymen, ``Bunlar gidici olduklarını bildikleri ve CHP ile aralarındaki bir puanlık farkı gördükleri için Anayasa'da istedikleri değişikliği yapıp yeni oyunlarla düzeni değiştirmeye ve seçimi kazanmaya çalışıyorlar. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. Anayasa değişikliğini can simidi olarak görüyorlar. Anayasa her iktidarın başa geldiğinde değiştirilebilecek bir şey değildir. CHP olarak 2011 yılının Mayıs´ında seçim yapılır diye düşünüyorduk ama son gelişmeler hükümetin o zamana kadar bu ülkeyi taşıyamayacağını daha doğrusu ülkenin hükümeti taşıyamayacağını gösteriyor. Mutlaka bir erken seçimle bu işi çözmek zorunda kalabilir hükümet. Bu seçimlerin sonucunda Türk halkı AKP iktidarını tarihin karanlıklarına gömecek'' dedi.

HAKKARİ'DEN KART GÖNDERECEĞİM

AKP hükümetinin uyguladığı politikalarla Türkiye'nin insan haklarında, basın özgürlüğünde, kişi başına düşen milli gelir sıralamasında, demokratik haklarda dünyanın sonuncu ülkeleri arasına girmesini sağladığını savunan Öymen, ``AKP hükümeti içeride gerici, dışarıda verici ve ilk seçimde gidicidir. Türkiye'yi 12-13 yaşlarındaki kızların evlendirildiği bir ülke konumundan çıkaracağımız gibi CHP'ye sık sık sataşan ve Sivas'ın ilerisine geçemediğimizi iddia eden Başbakan'a Hakkari' den kart göndereceğim. CHP olarak önümüzdeki ilk seçimlerde iktidara gelmek ve ülkeyi aydınlığa çıkarmak için yurdun her köşesini karış karış dolaşarak yaşanan sıkıntıları ve bu sıkıntıları çözmek için gerekli projelerimizi anlatacağız. Sayın Deniz Baykal bu konudaki somut projelerin ilk bölümünü geçen hafta anlatmaya başlardı, bekleyin CHP'den yeni sürpriz açıklamalar gelmeye devam edecek'' dedi.

Haberin Devamı

Öymen, daha sonra partililerle Kale Caddesi ve İskele Meydanı'nda yürüyüş yaptı. Esnafın sıkıntılarını dinleyen Öymen, Bodrum Spor Kulübü için çekilişle verilecek otomobilin biletlerin satan bir bayandan 20 liralık bilet alarak, ``Arabayı kazanırsam Bodrumspor´un olsun'' dedi. Denizciler Derneği Kafeteryası'nda partililerle çay için Öymen, Babıali Kitapevi'nde düzenlenen imza gününe katıldı ve ``Çıkış Yolu'' isimli kitabını kendisini bekleyen yaklaşık 130 hayranı için imzaladı.

Haberin Devamı