Magazin Oytun Şanal, seslendirdiği Larry Hagman ile aynı kaderi paylaştı

Oytun Şanal, seslendirdiği Larry Hagman ile aynı kaderi paylaştı

Paylaş
Oytun Şanal, seslendirdiği Larry Hagman ile aynı kaderi paylaştı

Birkaç gün önce kalbi durduğu için hastaneye kaldırılan ve dün sabah saatlerinde hayata gözlerini yuman Oytun Şanal, 80'lerin efsane dizisi 'Dallas'ın kötü adamı Amerikalı aktör ve yönetmen Larry Hagman, ile aynı kaderi paylaştı.

Dallas dizisinin baş karakteri J.R. Ewing'i seslendiren Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Oytun Şanal (81) İstanbul'da dün öldü.

Haberin Devamı

2 yıldır kanser tedavisi gören Oytun Şanal, Kadıköy'deki özel hastanede bir süredir yoğun bakımdaydı.

Oytun Şanal'ın ses verdiği J.R. Ewing rolünü oynayan Larry Hagman de yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 2012'de 81 yaşındayken vefat etmişti.

J.R. Ewing'in yanı sıra Uzay Yolu'nda Kaptan Kirk'ü seslendiren Oytun Şanal'ın sağlık durumu eylülde ağırlaşmıştı. Oytun Şanal'ın , İzmir Dikili'deki yazlığından İstanbul Moda'daki evine getirilmişti. Şanal'ın kalbi 17 Eylül günü durunca acil olarak hastaneye kaldırılmış ve kalbi tekrar çalıştırılmıştı. Şanal'ın cenazesi toprağa verilmek üzere İzmir Çandarlı'ya götürüldü.

Oytun Şanal kendisi gibi dublaj sanatçısı olan ve Dallas dizisindeki Sue Ellen'ı seslendiren Elçin Şanal'la evliydi. Çiftin Cenk Şanal isimli bir oğlu ve iki yıl önce kaybettikleri Elif Şanal isminde bir kızları vardı.

Haberin Devamı

Kaynak: Sabah