Bilim - Teknoloji Oyun, davalık oldu!
Paylaş
Oyun, davalık oldu!

Bir oyundan beklediğinizi alamazsanız ne yaparsınız? Sizi bilmiyoruz ama bu adam çok ciddi!

Günümüzde oyunların sunduğu grafik kalitesi birçok oyuncu için ziyadesiyle ön plandadır. PC'ler için piyasaya çıkan ve konsolların içerisinde bulunan grafik kartları, başlı başına önem arz etmektedir. Nitekim herkesin hakkında konuştuğu bu önemli bileşen, Kaliforniyalı bir şahıs tarafından daha önce olmadığı boyutta eleştirildi...

Pek tabii bu duruma eleştiri demek pek de mantıklı olmayacaktır zira Douglas Ladore isimli oyun sever Sony'i, Killzone serisinin yeni oyunu olan Killzone: Shadow Fall'da söz verdiği gibi 1080p grafik sunmadığı için dava etti! Bu oyunu satın alan herkesin çıkarlarını düşünerek hareket ettiğini beyan eden Ladore, yakın zamana kadar piyasada bulunan Killzone: Shadow Fall reklamlarını delil olarak göstererek, oyunun hem tek, hem de multiplayer modlarında olması gereken 1080p desteğinin eksikliğine değindi.

Ladore bu dava ile Sony'e ne gibi bir yaptırımda bulunabilir bunu kestirmek çok güç ama oyunun kutusunda bile 1080p HD grafiklerden bahsedilmesi ama sonuç olarak sadece multiplayer mod'da 960x1080p'lik çıkış sunması, durumu ne kadar ciddi olabileceğini gözler önüne seriyor. Bu hareket kimileri için saçma gibi gelebilir ama bir noktada firmaların oyunları hakkında gerçekleştirmeyecekleri sözleri vermemesi için de önemli bir hamle olabilir.

Resimlerle: E3 2014'ün bomba oyunları!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı