Magazin Oyun hazır, oyuncuların haberi yok

Oyun hazır, oyuncuların haberi yok

Paylaş
Oyun hazır, oyuncuların haberi yok

TOKİ destekli tiyatro oyununun yıldızları projeden habersiz çıkması olay yaratacak gibi görünüyor

7 Ağustos 1999'da 17 bin 500 kişinin yaşamanın yitirdiği Marmara depremi bir dizi etkinlikle anılıyor. Bunlardan biri 'Deprem Dede' lakaplı Prof. Ahmet Mete Işıkara'nın danışmanlığında sahneye konulacak 'Orada Kimse Var mı?' adlı tiyatro oyunu.

Haberin Devamı

Senaryosunu Harun Acar'ın yazdığı, Arzu Yanardağ, Eylem Şenkal, Sarp Leventoğlu gibi isimlerin rol aldığı, Mahalle Afet Gönülleri'nin (MAG) desteğiyle izleyiciyle buluşmaya hazırlanan oyunda sahnelenmesine bir gün kala 'deprem' gibi bir gelişme yaşandı.

Akşam gazetesinden Gökhan Kimsesizcan'ın haberine göre afişlere fotoğrafları basılan Arzu Yanardağ, Eylem Şenkal ve Sarp Leventoğlu'nun böyle bir oyundan haberleri olmadığı ortaya çıktı.

Arzu Yanardağ, 'Oyundan perşembe günü haberim oldu. 'Bana son dakika projeleri getirmeyin' deyip reddettim şeklinde bir açıklama yaparken, Eylem Şenkal da 'Oyundan haberim yok. Bir sahtekarlık var ortada. İsimlerimizi kullanarak, TOKİ'den 50 bin TL para alınmış' dedi.

Haberin Devamı

"SEYİRCİ BİNALARIN YIKILIŞINI İZLEYECEK"

'Orada Kimse Var mı?'nın proje yönetmeni Müşerref İdikurt ise şöyle konuştu: "Seyirciler, bir tiyatro sahnesinde ilk kez binaların yıkılışını izleyecek. TOKİ'nin oyuna sponsoru olması için Eylem Şenkal gibi isimlere ihtiyaç yok. Depremi şahsen yaşadım bu oyunu ablam ve eniştem anısına oradaki tüm dostlarımız için yaptık."