Gündem Oyuncak silahla asker hatırası!

Oyuncak silahla asker hatırası!

Paylaş
Oyuncak silahla asker hatırası!

Oyuncak silahla asker hatırası!

Sivas'ta yaşayan 54 yaşındaki Ahmet Gezegen sokakta oluşturduğu seyyar stüdyo ile kentte hafta sonu iznine çıkan erlere çantasında taşıdığı askeri kıyafetleri giydirerek hatıra fotoğrafı çekiyor. Gezegen, fotoğraf çektirenlerin eline oyuncak silah veriyor.

35 yıldır fotoğrafçılık yapan Ahmet Gezegen, Buruciye Medresesi bahçesinde oluşturduğu seyyar stüdyo ve fon panoları ile hafta sonu iznine çıkan askerlerin fotoğraflarını çekiyor. Gezegen, kalpli panolar, asker kıyafetleri ve aksesuar amaçlı oyuncak tabancalar oluşan stüdyosunda çarşı iznine çıkan erleri istedikleri askeri kıyafetleri giydirderek ellerine de oyuncak tabanca vererek hatıra fotoğrafları çekiyor.

Askerler, daha ucuz ve güzel olduğu için böyle fotoğraflar çektirdiklerini, bunları ailelerine gönderdiklerini dile getirdi. Fotoğrafların tanesini 1 TL'ye çektiğini belirten Ahmet Gezegen, "Burayı sadece askerlere hizmet vermek amacıyla hazırladım. Askerlere özel panolar yaptım. Askerler sivil kıyafetleri ile hafta sonu iznine çıkıyor. Bende burada istedikleri askeri kıyafeti giydirip hatıra fotoğraflarını çekiyorum. Yoğun ilgi gösteriyorlar ve bu durum hoşlarına gidiyor." dedi.

Haberin Devamı