Magazin Oyuncu Barış Atay gözaltında!

Oyuncu Barış Atay gözaltında!

Paylaş
Oyuncu Barış Atay gözaltında!

Arka Sıradakiler dizisindeki Saffet rolüyle ünlenen, ardından Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı Hayat Devam ediyor dizisiyle ekranlara gelen oyuncu Barış Atay, gözaltına alındı

Ankara Siber Suçlarla Mücadele Ekipleri’nin yürüttüğü operasyon kapsamında Redhack ile bağlantılı olduğu öne sürülen, aralarında dizi oyuncusu Barış Atay’ın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Gezi eylemlerinin ardından yaklaşık 5 aydır yürütülen soruşturma sonucunda bugün düğmeye basıldı. Başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere 30 adrese baskın yapıldı. Operasyon kapsamında aralarında aralarında dizi oyuncusu Barış Atay’ın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Ankara’da sorgular devam ediyor, diğer illerde gözaltına alınanlar da Ankara’ya getirilecek.

Gözaltına alınanların uçakla Ankara’ya gönderileceği öğrenilirken, aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da bulunduğu grup, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Bilgi almak üzere beraberindeki avukatlarla, Siber Suçlar Şube Müdürlüğü’ne giden Sezgin Tanrıkulu, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tanrıkulu, "Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü bir soruşturma olduğu ifade edildi. Dosya hakkında bir bilgimiz yok. Kendisiyle görüştük sağlık durumu iyi. Daha çok Gezi’yle bağlantılı olduğunu düşünüyorum şahsen, bu hukuka aykırılıkları ne olursa olsun gidermeye çalışacağız" dedi. Oğuz Kaan Salıcı ise "Klavye bile kullanmayı doğru dürüst bilmeyen bir arkadaşın ’Redhack’ davasından içeri alınması manidar" diye konuştu.

BARIŞ'A TWITTER'DAN DESTEK

Oyuncu Yasemin Allen Twitter sayfasına yazdığı "Onurlu bir insan, haksızlık karşısında susmayan bir arkdaşımızdır. Gözaltına alınması güç gösterisidir, yanlıştır" notuyla Barış Atay'a destek verdi.

Berna Laçin ve Şebnem Sönmez sayfalarında yayınladıkları mesajlarla Barış Atay'a destek oldu. Atay'ın hayranları da #barisatay ve #BarisAtayYalnizDeğildir hashtag'i ile sosyal medyada onlarca mesaj yayınladılar.

Haberin Devamı

AVUKAT EFKAN BOLAÇ DUYURMUŞTU

Avukat Efkan Bolaç twitter hesabından, oyuncu Barış Atay'ın Havaalanında gözaltına alınarak evinde arama yapıldığını ve Redhack'le bağlantılı olarak işlem yapıldığını ve Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü paylaştı.