Erkut Can Oyuncu değişti maça devam
HABERİ PAYLAŞ

Oyuncu değişti maça devam

Haberin Devamı

Atatürk’ün kanunla tasfiye etmek istediği tarikatlar, 50 yıllık bir ara devreden sonra ülkede neredeyse her alanda egemen olmaya başladı.

Yaklaşık 30 yıllık derinden giden bir çabanın eseri olan Gülenciler’den ağzı yanan ve “kandırıldık” demek zorunda kalan iktidar, nedense tarikatlarla iş yapmayı yine de bırakmadı. Sadece ‘oyuncu’ değişti. Fetö’nün devlet kadrolarındaki masalarına şimdi Menzilciler oturuyor. Gericiliği de çekmecelerine doldurarak. 15 Temmuz’da ülkenin yönetimini ele geçirmeye kalkışan Fetöcülerin ihanetinden sonra yapılacak olan, dini oluşumların önünü kesmek olmalıydı ama işin ucu nemalanmaya dayanınca olmadı.

Evet, Gülenciler tasfiye edildi, ediliyor. Boşalan kadrolara pusuda bekleyenler dolmaya başladı bile. Menzilcilerin Sağlık Bakanlığı’nı ele geçirdiği, emniyet teşkilatında da önlerinin açık olduğu artık konuşuluyor. Açığa çıkmayan gizli Fetöcülerin Menzil’de toplandığı da...

Milli Eğitim’de değişen müfredatın da onların eseri olduğu söyleniyor. Ama bakana göre “En çağdaş, en bilimsel eğitim” buymuş. Herhalde 5. Sınıf sosyal bilgiler kitabından ‘Atatürk İlke ve İnkılapları’ bölümü çıkarılınca çağdaş oldu. Peki ne girdi: Cihat, her zaman gereken ibadet tanımlaması ile. Herkes ayakta. Atatürk’süz müfredat olur mu diye ama, oldu bile.

Bu iktidara sormak lazım. 16 Temmuz’da AKP genel merkezine o dev Atatürk posterini niye astınız peki? Toplantılarda Erdoğan’ın yanına niye Atatürk resmi asıyorsunuz? Bu ne ikircikli bir politikadır. Hem müfredattan çıkar, hem göklere çıkar. Gitti ya da gider gibi yapıyor Fetö. Geldi ya da geliyor gibi Menzil. Peki “kandırıldık” demeye ne kadar kaldı.

ALEMSİN LUCESCU

Sen Türkiye’den gittikten sonra nesil değişti ve yine sen geldin. O zaman aldığın paranın 10 misline. Tabii ki haklısın. Kimseyi tanımıyorsun. Emre hariç. Ama Ukrayna takımını çok iyi tanıyordun. Kendin söyledin takımımı tanımıyorum diye.

Sonra da ne düşündüysen takımlarında oynamayanlardan bir kadro yaptın. Komikti. Yenildik tabii. Ama sana göre suçlu, sen veya futbolcular değil, hakemlerdi. Üç gün sonra 7 değişiklikle bir kadro daha. Olması gereken...

Peki Kaan’ı, Çağlar’ı yolda görsen tanır mısın? Oğuzhan’ı zorla öğrettiler. Hakan, Nuri, Emre Mor, Okay, Cengiz, Yunus kim? Neyse. Senin tanımadıklarını iyi tanıyan Tayfur Havutçu’nun eseriydi bu bana göre. “Hele sen bi dur” dendi galiba. Her ne ise. Koşan, basan çocuklar, Ukrayna’da yakan, Eskişehir’de görmeyen hakemler sayesinde ümidimizi bir ay daha sıcak tutacağız.

Diyorlar ya, biz daha maç bitti demedik.

Yetimin yalnızlığı

AK Parti’nin genç yaşta vefat eden Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü’nün cenazesi. Kalabalık bir tören. Başbakan Yıldırım ve Bakan Canikli de cenaze namazında. Tabii ki ön safta. Aralarından kafasını çıkarmaya çalışan ise ölen başkanın oğlu Hüseyin Kaan Tütüncü. Babası için dua edecek.

Oyuncu değişti maça devam

Ama... Aldırma yavrum. Protokol böyle. Önce onlar.

NELER OLUYOR YAHU!

■ Evrim teorisi maymunlarca reddediliyor.

■ Dünyanın düz olduğu söyleniyor.

■ Besmele anesteziden daha etkilidir deniyor.

■ Davutoğlu’na başbakanlık peygamber tarafından verilmiş.

■ Vee... Tesettürsüz kadın soyulmuş domates gibiymiş. Kimse almazmış.

Hadi gidin be... Bütün bunların cevabını sosyal medyada gördüm. Bayıldım.

“Dünya öküzün boynuzları üstünde değil ama, maalesef kendisinin öküz olduğunun farkında olmayan milyonlarca öküz dünyanın üstünde duruyor.”

BAŞKA DOKTOR MU VAR?

Sahneye çıkmaktan yıllardır stetoskopu boynuna takmaya vakit bulamayan Ferhat Göçer’e, Sağlık Bakanı takıldığı bir şey olursa danışacakmış. Hiç olmazsa merakını giderir. Doğruysa şayet maaşı da 5 bin liraymış. Az ama, akmasa damlar canım.

AAA NİYE...

Bayramda almak isteyince öğrendim. Meğerse çok olmuş. Ülker 2007 yılında aldığı dünya markası çikolata devi Godiva’nın likörlü çikolata üretimini durdurmuş. İlgi yokmuş da ondan. Ben inanmadım. Murat Ülker ancak 10 sene dayanabildi ve Belçika’nın sembolünü ‘Helal Godiva’ yaptı. Neticede olan bana oldu. Aklıma estikçe paraya kıyıp aldığım ağız tadından mahrum kaldım. Hepsi bu.

YAZIK

Ahmet Hakan’a sözüm. Çünkü ne yapıyor anlamıyorum. Fesli Kadir’i yeriyor mu, alay mı ediyor? Her ne hal ise, neticede gündemde tutuyor. Onun da istediği bu zaten. Satırlarına yazık be kardeşim.

6 bin milyoner kaçtı

Mal varlığı 1 milyon doların üzerinde olan 6 bin Türk geçen yıl Türkiye’yi terk edip başka ülkelere yerleşmiş. Bir önceki sene bu sayı 1200’müş. Yani yüzde 500 artmış. Ama önemli değil. Hiiiç üzülmeyin. Adı sanı bilinmeyen yeni zenginler bu kaçağı hemen kapatır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder