Dr. Haydar Dümen Oyunla karıştırmayın
HABERİ PAYLAŞ

Oyunla karıştırmayın

Haberin Devamı

Gençlikte heyecan dorukta, cinsellik merak ediliyor. Gençler hayatı da ilişkiyi de oyun sanıyor. Ayakları yere basmadan, sevdiklerini sandıkları kızı düşünmeden cinselliği yaşamayı istiyorlar. Gençler, bu iş oyun değil. Her iki tarafın da isteğiyle olur ve şakaya gelmez...

BÖYLE SORU YOK!

Birine teklif etsem...
20 yaşındayım, ilişkiye girmek istiyorum. Mesela bir kıza “Benimle ilişkiye girer misin?” desem kabul eder mi?

CEVAP
Değerli okurum, mesela birine teklif ettin, tokadı yedin, aklını başına toplamadın. İkincisi ters ters baktı. İçinden “Allah kahretsin” dedi. Üçüncüsü cep telefonundan polisi aradı. “Buralarda bir sapık dolaşıyor” diye haber verdi. Dördüncü kız “Tabii neden olmasın! Önce bir lokantaya gidelim, oradan bir lüks otelde kendimize oda ayırtalım” deyince, sen tabana kuvvet kaçışın gözümün önünde. İyi ki düşüp kafanı parçalamadın. Umarım, aklını kaybetmedin ama sanıyorum ki bu yazıdan dersini aldın.

Nişanlımda tık yok!
28 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla ilişkiye girmek için yapmadığım kalmıyor. Yine de nişanlımda tık yok. Acaba beni istemiyor mu?

CEVAP
Sevgili okurum, sorunlarını sıralarsak.
1) Nişanlın hiç ilişkiye girmediği için sana karşı mahçup olmaktan.
2) İlk ilişkiyi kendine göre kutsal saydığından.
3) Organ ya da eylem bakımından kendine güvenemediğinden.
4) İlişki süresinin kısalığından, kimi zaman dokunur dokunmaz boşaldığı için seni kaybedeceğini sanmaktan.
5) Evliliğin tüm koşulları, ekonomik durum, falan tam oluşmadığından ve özel başka nedenlerden.
6) Sana zarar vermekten korktuğundan.
7) Belki de enayiliğinden.

Kız ne zaman uygun olacak?
23 yaşındayım, 8 aydır nişanlıyım. Nişanlım sürekli “Bugün uygun değilim” diyor. Bu kız ne zaman uygun olacak?

CEVAP
Ah benim biraz şaşkın, sanki kapkaç akıllı, 8 aydır kızın psikolojisini çözememiş okurum. Önce acelen ne? Evleneceksin ve 50 yıl bıkıp usanacağın o sofraya oturacaksın. “Nişanlıyım, artık ilişkiye girebilirim” diyorsun. Ama bu nişan evlilikle bitmezse, kız “Benim halim ne olacak?” diye korkuyor. Ne demek “Bu kız ne zaman uygun?” sorusunu bana sormak? Ben falcı mıyım? Bu kız dediğin, ileride eşin, çocuklarının anası olacak. Buradan ona sesleniyorum, kızım kimseyi dinleme. Bu çocuk sana göre değil. Hemen nişanı at, sağır kulağının üzerine yat.

Kızlara bakıyorum
17 yaşındayım. Etekli bir kız gördüğümde bakıyorum ve gözümü alamıyorum. Canım hep mastürbasyon yapmak istiyor. Sizce bu normal mi?

CEVAP
Değerli okurum, arada bak ama çaktırmadan. Arada bak ama bu bakmaları saplantı haline getirirsen olmaz. Bir psikolojik çarpıklığa düşersin. Mastürbasyon yapmayı düşünüyorsan tabii ki evine gider, arada bir yaparsın.

Evlenince kan gelir mi?
26 yaşında kızım. Mastürbasyon yaparken biraz acı ile birlikte 3-4 damla kan gelmişti. Evlediğimde yine benden kan gelir mi?

CEVAP
Bilemem ki yavrum. Burada ihtimalleri konuşuyoruz. Evlendiğinde kan gelebilir de gelmeyebilir de. Jinekolojik muayeneden geçsen bile bir oran içinde doktor ile kanın gelip gelemeyeceğini tam bilemez.

Zar nerede?
21 yaşında kızım. Kızlık zarı tam olarak nerededir, dışarıdan anlaşırlır mı?

CEVAP
Sevgili okurum, kızlık zarı misafir odasının tam kapısındadır. Dış duvarlarla neredeyse aynı düzlemdedir. Dışarıdan anlaşılmaz. Sen aynayla bile baksan anlayamazsın.

Hamile miyim?
19 yaşında kızım. Erkek arkadaşım 22 yaşında. 2 hafta önce sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Adet görmeme 1 hafta vardı. Adet görmedim, üzerinden 5 gün geçti. Acaba hamile kalmış olabilir miyim?

CEVAP
Sevgili okurum, biraz bekle bakalım. Umarım hamile değilsindir.

Baba olur muyum?
17 yaşındayım, haftada 5-6 kere mastürbasyon yapıyorum ama çok az meni geliyor. Benim korkum ileride çocuk sahibi olamamak. Sizce böyle bir şey olabilir mi?

CEVAP
Değerli yavrum, bekle, sabırlı ol. Yumurtalar normalden küçük ise yani hâlâ bir badem büyüklüğüne erişmemişse endokrinoloji ya da üroloji uzmanlarına başvurabilirsin.

Sürekli uzuyor
17 yaşındayım. Penisim gün geçtikçe büyüyor. Şu anda 21 santim. Ne yapmalıyım? Ne olur bana akıl verin.

CEVAP
Değerli okurum, ergenlikte elbette bedende bazı değişimler olur. Bu değişimleri içine sindirmen gerekiyor. Çok önemli bir eksiklik ya da fazlalık olursa doktora gideceksin. Penisinin büyümesine gelince; biz onu durduramayız. Sen fazla dokunma.

Kıyafetler üzerimizdeydi
22 yaşında kızım. Erkek arkadaşım var. 2 ay önce üzerimizde kıyafetler varken birlikte olduk. Sabah kan geldiğini gördüm. Kanama 10 gün kadar sürdü. Acaba üzerimizde kıyafetler varken kızlık zarı bozulabilir mi?

CEVAP
Sevgili okurum, kızlık zarı olmadığı kesin. Büyük ihtimalle adet düzensizliğiyle ilgili. Düşünme ama çok dikkatli ol.

Duş yaparken kan gelmiş
Kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Kızlığının bozulup bozulmadığını anlamadı. Sonra duş alırken cinsel organından çok az kan geldiğini söyledi. Acaba kızlığı bozuldu mu?

CEVAP
Değerli okurum, olabilir.

Erken mi boşalıyorum?
22 yaşındayım ve bekarım. Biriyle ilişkiye girdim, 1 dakika içinde boşaldım. İkinci boşalmam da 3 dakika sürdü. Sizce erken boşalma sorunuyla mı karşı karşıyayım?

CEVAP
Değerli okurum, bu dediğin erken boşalma. Ama sende erken boşalma var mı, yok mu bu söylenemez. Evlilik koşullarında bir kadınla ya da evlendiğinde eşinle düzenli bir ilişkin olduğun zaman hâlâ erken boşalman devam ediyorsa o zaman bir doktora gidip tedavi yoluna gireceksin.

Neden olmuyor?
5 yıllık evli kadınım. Orgazm olamıyorum. Sürtünme yoluyla sevişirken orgazm oluyorum, ilişkiye girince olmuyor, neden?

CEVAP
Sevgili okurum, vajinal orgazma geçişi öğreneceksin. Bu bir teknik yöntem ama bunu sana nasıl anlatabilirim?

Sevgilim dalga geçti
19 yaşındayım. Penisim 11 santim. 23 yaşındaki kız arkadaşımla ilişkiye girecektik. Sevgilim penisimi görünce “Bununla mı mutlu olacağım?” deyip çekip gitti. Beni öylece bıraktı. Ne yapacağım?

CEVAP
Değerli okurum, kız arkadaşın paçayı kurtarmış. Senin penisin normal. Sen biraz büyü yavrum be!...

Sadece öpüşebiliyoruz
19 yaşındayım. Sevgilim var ve biz öpüşmekten öteye gidemedik. Çünkü sevgilim izim vermiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP
Değerli okurum, sevgiline uyacaksın. Ama her ilişki cinsel birleşmeyle bitmez. O yol sakıncalı ve taşlı bir yoldur. Belki insana zevk verir ama tehlikesi de büyüktür. Bir de buna sorumluluk eklediğinizde öyle gözü kapalı gidilecek bir yol değildir.

GÜNÜN SÖZÜ
Hayal gerçeğin masal dünyasıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder