Gündem Öz kızlarını akrabalarına hediye ettiler!

Öz kızlarını akrabalarına hediye ettiler!

Paylaş
Öz kızlarını akrabalarına hediye ettiler!

Öz kızlarını akrabalarına hediye ettiler!

Malatya’da yaşayan Zuhal Dişer Çelik (42), babası ve babasının amcasının oğlu arasında 7 yılı aşkın süre devam eden küslüğün bitirilmesi için, henüz 10 aylıkken babasının amcasının oğluna evlatlık olarak verildi.

Haberin Devamı

Zuhal Dişer başından geçenleri şu sözlerle açıkladı: "Annemin bana hamile olduğu sırada babam ve bir akrabamız babamın küs olduğu amcasının oğlunun yani beni büyüten babamın evine gelmeye karar verirler. Babam yanındaki akrabasına beni büyüten annem için ’Mahire Yenge’nin tel kadayıfı ne güzel olurdu. Hadi gel de onlara gidelim, bize tel kadayıf yapsın’ der. Ve beni büyüten ailenin evine gelirler. Küs olmalarına rağmen Mahire annem ve Ömer babam, onlara nezaket gösterir. Mahire annem, babama ve yanındaki akrabamıza tel kadayıf yapar, yerler. Beni büyüten babam Ömer Dişer, gerçek babama ’Küslük nedeniyle görüşmeyeli yıllar oldu değil mi?

Kaç çocuğun oldu?’ diye sorar. Babam, ’6’ncısı yolda’ diye cevap verir. Beni büyüten babam, ’Madem bu kadar çocuğun var, neden bir tanesini bana vermiyorsun?’ deyince babam, ’bu doğacak olan senin olsun’ der. Benim evlatlık verildiğim dönemde Malatya’da bir söz altından daha değerli idi, evlatlık verildikten sonra ise, babamın ailesi ile amcasının oğlunun ailesi arasında bütün küslük sona ermiş."

Haberin Devamı

Kendisi doğduktan 10 ay sonra babasının amcasının oğluna verdiği sözü yerine getirdiğini, uzun yıllar gerçek anne ve babasını akraba, akrabalarını da anne ve baba olarak bildiğini ifade eden Dişer, "Kendi kardeşlerimi akraba çocukları olarak bildim, kardeşliği yaşayamadım" diye konuştu.

AA