Siyaset Özal'a suikast iddiasına soruşturma
Paylaş
Özal'a suikast iddiasına soruşturma

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın babasına yönelik suikast girişimiyle ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı

Ahmet Özal’ın "Turgut Özal'a yapılan suikast girişiminin ardında eski MGK Genel Sekreteri vardı" sözlerini İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali araştıracak.

GAZETEYE AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Ahmet Özal, bir gazeteye verdiği röportajda, babasına 1988’de düzenlenen başarısız suikastın arkasındaki isimlerin çok kısa sürede tespit edildiğini ve bunları kendisine söylediğini anlatmıştı.

Özal, “Babam ülke karışmasın diye bu isimleri açıklamadı. Bunlardan biri de MGK Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu’ydu. Bu isimlerin hepsi Emniyet ve MİT’in arşivlerinde var. Arşivler açılsın" diye konuşmuştu.

ÖZAL’IN İFADEYE ÇAĞRILACAĞI ÖĞRENİLDİ

Bu sözler üzerine İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti. Savcı Hakan Karaali, Ahmet Özal’ın sözleri üzerine soruşturma başlattı.

Gazetede yayınlanan röportajdaki iddiaları ihbar olarak kabul eden Savcı Karaali, önümüzdeki günlerde Ahmet Özal’ı ve esi MGK Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu’nu ifadeye çağıracağı öğrenildi.

18 Haziran 1988 günü Ankara’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ANAP kongresinde, kürsüde konuşan Başbakan Turgut Özal’a iki el ateş edilmişti.

Birinci kurşun Özal’ın sağ eline, ikinci kurşun mikrofonun ayağına isabet etmişti. Silahı tutukluk yapınca korumalar tarafından vurularak yakalanan Kartal Demirağ 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 1992’de serbest bırakılmıştı.

Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı