Gündem Özal'ın BMW'si satılık

Özal'ın BMW'si satılık

Paylaş
Özal'ın BMW'si satılık

Merhum Cumhurbaşkanı Özal'ın 190 kilometreyle gazetecileri atlattığı BMW 15 bin liraya satılık

Türkiye'nin 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'a bu göreve geldiğinde Borusan tarafından hediye edilen ve Bodrum yolunda 190 kilometre hız yapıp, peşindeki gazetecileri ve korumaları atlattığı BMW marka otomobil, internetten satışa çıkarıldı. Eski Anavatan Partili işadamı Osman Vural'a ait otomobille Özal, 7 bin kilometre yol yapmıştı. 1988 model otomobil, 15 bin liradan satışa çıkarıldığı internette 1 yıldır alıcı bekliyor.

Haberin Devamı

ŞİMDİ LPG'Lİ

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, gazetecileri ve korumalarını atlatarak, otoyollarda 190 kilometre hızla gittiği, 06 M 7059 plakalı BMW marka otomobili internette satışa çıkarıldı. 4 yıl önce açık artırmayla işadamı Erol Kabaoğlu'nun satın alıp LPG taktırdığı otomobil, 2007 yılında dönemin Anavatan Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı olan işadamı Osman Vural tarafından satın alındı.

Özal'ın, kendisinin kullanarak 7 bin kilometre yaptığı otomobili satıyor olmaktan üzüntü duyduğunu belirten Osman Vural, “Satma nedenim otomobili günlük kullanımdan çıkarmak. Bir dönemin tarihinin yazıldığı ve Özal'ın bizzat kullandığı bu otomobilin, daha korumalı bir ortama geçmesini istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

KİMSE İLGİLENMİYOR

Otomobille ilgili Özal'ın ailesine dolaylı yoldan ulaşmaya çalıştığını anlatan Osman Vural, hiçkimsenin otomobille ilgilenmediğini söyledi. Otomobile özel bakım yaptırdığını anlatan Vural, “Satışa çıkardığım için içim acıyor ama aldığım günkü hevesim de yok. İnsanlar, popüler sanatçıların eşyalarını edinebilmek için sıraya giriyor ama cumhurbaşkanının kullandığı otomobilin ilgisizlikle karşılanması içimi acıtıyor. Anavatan Partisi'nin durumu da belli, baktıkça bunları hatırlıyorum. Biraz da bu sebeple satmak istiyorum” dedi.

ARAÇ 22 YAŞINDA

Şu anda 22 yaşında olmasına rağmen 70 bin kilometrede olan otomobili Özal'ın korumasının da görür görmez tanıdığını anlatan Vural, “Koruması, ‘Rahmetli Özal Bodrum yolunda bizi bu otomobilin peşinden koşturmuştu. 190 kilometre hızla gidiyordu, yetişmekte zorlandık’ demişti” diye konuştu.

Üzerinde hala ‘Cumhurbaşkanlığı Resmi Aracı’ yazılı tanıtım kartı bulunan otomobil, 15 bin liradan satışa çıkarıldığı internet ortamında bir yıldır alıcı bulamadı.

Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)