Spor "Ozan ile ilgilenmiyoruz"

"Ozan ile ilgilenmiyoruz"

Paylaş
"Ozan ile ilgilenmiyoruz"

Samet Aybaba bu sabah yapılan antrenman sırasında basın mensupları ile sohbet etti

Aybaba bir süredir Siyah Beyazlı takımın transfer listesinde olduğu iddia edilen Ozan İpek ile ilgili bir çalışmalarının olmayacağını söyledi. Aybaba "Ozan transfer listemizde değil" diyerek bu konu ile ilgili son noktayı koydu.

Aybaba geçtiğimiz hafta Kiev'e giderek izlediği Dinamo Kiev-Paris Saint Germain karşılaşmasında Ukrayna takımında forma giyen Artem Milevsky'i hakkında sorulan soruya ise "Milevsky yetenekli bir oyuncu. Benim izlediğim karşılaşmada 15 dakika forma giydi. Bu futbolcu hakkında bir şey söylemek için erken" dedi. Aybaba, Trabzonsor forması giyen Volkan Şen'in ise iyi futbolcu oldugunu ve devre arasinda durumuna bakacaklarini sözlerine ekledi.

Tecrübeli teknik adam bu sezon forma şansı vermediği Muhammed Demirci'nin her geçen gün performansını arttırdığını ve genç genç futbolcuya Ankaragücü karşısında forma verebileceğini dile getirdi. Aybaba, Ankara ekibinin "maçlara çıkmayacağız" açıklamalarına ise "Samsunspor maçına da çıkmayacağız demişlerdi ama karşılaşma 1-1 bitti" yorumunu yaptı.

"HOLOSKO PARASI DÜŞÜNCE DAHA İYİ OYNAMAYA BAŞLADI"

Takım içindeki oyuncuların son durumunu da değerlendiren Aybaba, Holosko'nun yükselen form durumuna da espirili bir şekilde, "parası düşünce daha iyi oynamaya başladı" yorumunu yaptı.

"BENDEN SONRAKİ İSİMLER BEKLEMEYE BAŞLADILAR"

Sezon öncesi Avusturya'da yapılan hazırlık kampı döneminde yaptığı bire açıklamada "Beşiktaş'ta bennden sonra yerli teknik adamı ya tamamen biter, yada çok iyi bir şekilde devam eder" sözünün hatırlatılması üzerine "Bence devam edecek. Benden sonraki isimler beklemeye başladılar. Ben bu konuda bir yol açabilirsem ne mutlu bana" ifadelerini kullandı.

"DENİYOR Kİ GENÇ FUTBOLCU ÇIKMIYOR. ÇIKMAZ TABİİ. NEREDEN ÇIKACAK"

Samet Aybaba son olarak, Türk futbolunda yıllardır uygulanan yabancı uygulamasının Türk futbolunu bitirme noktasına geldigini söyledi. Basın mensuplarının "Federasyon yabancı sayısını 5'e indirmeyi planlıyor, siz ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine önemli tesbitlerde bulundu

"Yaklaşık 20 yıldır teknik direktörlük yapıyorum. Bu işe ilk başladığım günden bu yana yabancı sayısının en fazla 3 olması gerektiğini söylüyorum. Ben söylüyorum ama sayı surekli artıyor. Bu işten fayda sağlayanlar da çok olduğu için kimse sesini çıkarmıyor. 6 sahada, 2 kulübede, 2 tribunde. Bu yetmiyor gibi bir de sınırsız mukavele yapma şansınız oluyor. Bu durum Türk futbolunu bitiren bir olaydır. Şimdi transfer yapacağız ama genç futbolcu bulamıyoruz. Süper Lig bir kenara alt liglerde de durum aynı. PTT Birinci Lig'de bile yabancı sayısı çok fazla ve takımlarda 30 yaş üzeri bir çok futbolcu var. Bu durumda genç futbolcular nerede yetişecek. Sonra deniyor ki genç futbolcu çıkmıyor. Çıkmaz tabi. Nereden çıkacak. Şu anda uygulanan A2 Ligi uygulması da hi verimli değil. Eskiden PAF ligleri vardı. Orada genc futbolcular mücadele ederlerdi. Beraber seyahat ederdik. Çoğu zaman şartlar uygun olursa aynı sahalarda oynardık. Şimdi o ligi bile iddiası olan bir yere çevirdiler. Biz oraya genç yetiştireceğiz diye bakıyoruz ama orada bile yabancı futbolcu oynatanlar var" dedi.

ÖVÜNÇ ÖZDEM / DHA

Haberin Devamı