Magazin 'Özcan'ın iltifatı beni utandırdı'

'Özcan'ın iltifatı beni utandırdı'

Paylaş
'Özcan'ın iltifatı beni utandırdı'

Modaya bir zamanlar mesleği haline getirmeyi düşünecek kadar tutkuyla bağlı Naz Elmas, All'un yeni sayısının kapak güzeli oldu. Güzel oyuncu, Özcan Deniz'in “O Türkiye'nin en güzel kadını” iltifatından bakım sırlarına her şeyi anlattı; bir tek özel hayata girilince “oldu” deyip susuverdi!

Özcan Deniz bir röportajında senin için “Bana göre o, Türkiye’nin en güzel yüz hatlarına sahip kadını” demiş. Sen de kendini güzel buluyor musun?

- Benim kendim için “güzelim” demem olmayacak bir şey ama ona çok çok teşekkür ediyorum. Böyle söylediği için çok utandım ama çok da mutlu oldum.

“Ya Sonra” çok ilgi gördü. Oyunculukla ilgili sırada ne gibi projelerin var?

- Yapmak istediğim iki şey var. Biri yüksek lisans biri de tiyatro. şu an bunlar en çok istediğim şeyler. Yüksek lisansı hangi alanda yapacağıma karar vermedim ama okulumda öğretim görevlisi de olmak istiyorum.

“Haziran Gecesi”yle tanındın. ınsanlar seni sokakta süzmeye başladıktan sonra stilinde değişiklikler oldu mu?

- Kıyafet, bir insanın kendisini hiç tanımayan birine karakterini yansıtması açısından önemli... ılk önce kıyafetlerine bakarak insanlar hakkında fikir sahibi oluyoruz. O yüzden bende her zaman kıyafet merakı vardı. Küçüklüğümden beri çok dikkat etmişimdir. Ayrıca moda anlayışı ailemizde olan bir şey. Annem, babam, kardeşlerim; hepsi dikkat ederler.

FEMİNEN KIYAFETLERİ DAHA ÇOK SEVİYORUM

Peki insanlar senin giydiklerine bakıp hakkında ne gibi fikirler edinebilirler sence?

- Ben genelde çok renkli giyinmek yerine daha sade, düz ve klasik şeyleri tercih ediyorum. Çok nadir de olsa arada bir renkli giyindiğim de oluyor ama bu insanlar için ne anlama gelir bilmiyorum tabii... Dönem kadınlarının giydiği tarzda feminen kıyafetlerden hoşlanıyorum.

Geleneklerine bağlı ve klasik bir tip olduğun anlamına gelebilir mi bu?

- Olabilir. Çünkü ben kadını kadın gibi gösteren feminen şeyleri beğeniyorum. Aksesuvar konusunda da çok detaycıyımdır. Ya da ne bileyim pantolon paçalarına çok önem veririm. Bir kıyafet düz olsun ama düzlüğünün içinde bir şıklığı da olsun. Daracık bir kazak giyiyorsam onun üstümde kalıp gibi, düzgün durması çok önemli.

Giyinirken kim tarafından beğenilmeyi önemsiyorsun?

- Annemin göz zevkine çok inanırım ve evden çıkmadan önce hemen nasıl göründüğümü ona sorarım. O da eksiklerimi hemen tamamlar; ne bileyim bir kolye, bir fular... Çok şanslıyız ki annem de çok yaratıcı. Benim aklımda olmayan şeyleri o düşünür. Ben bir yer için hazırlanırken ortak kombinlerimizle ortaya harika şeyler çıkabiliyor. Mesela annemin eski fotoğraflarındaki kıyafetleri çok beğeniyorum. Bugün bunlar moda olduğu için şanslıyım. Özendiğim şeyleri mağazalarda bulabiliyorum.

Evden çıkarken hazırlanman ne kadar sürüyor peki?

- Çok pratiğimdir o konuda. Hemen kafamda eşleştiririm ve giyerim. Giyinmek çok vakit harcadığım bir şey değil.

MODAYLA İLGİLİ BİŞR İŞ YAPABİLİRİM

Oyuncu olmaya karar vermende neler etkili oldu?

- Aslında ben iki meslek arasında kalmıştım. Ya moda okuyacaktım ya da tiyatro... Ailem oyunculuktan yana değildi, onların önceliği modaydı. Çünkü etrafımdaki herkes benim ciddi bir moda görüşüm olduğuna inanır küçüklüğümden beri. Sadece hobi olarak değil yani... Eskiden de tişörtler yapardım, çizdiğim şeyleri terziye götürüp diktirirdim. Hatta bazen bir bakıyorum benim kafamda hayal ettiğim şeyi ünlü bir tasarımcı yapmış. Görünce şaşırıyorum, böyle tesadüfler olabiliyor yani. Ama tabii diğer yandan tiyatro da olmazsa olmazdı benim için. Hepsi bir şeyler yaratma arzusundan kaynaklanıyor aslında...

“Siyah Kuğu”yu izledin mi?

- En sevdiğim film oldu. Zaten Natalie Portman’ı çok beğenirim ama filmi ayrı bir hayranlıkla izledim. Hem görsel olarak hem de oyunculuklar açısından inanılmaz. Kostümleri de modaya hemen yansıdı. Balerin tütüleri, topuzlar, babetler her yerde...

Modayla ilgili bir iş yapmayı düşünüyor musun?

- Bilmiyorum, olabilir de olmayabilir de. Benim için sadece “şu an” önemli, o yüzden böyle şeyler söylemek istemiyorum. Kendi terzim olsa beğendiklerimi tık tık diktirsem diyorum ama hani markalaşmak denince başka yöne gidiyor o işler.

HİÇBİR ERKEK İÇİN STİLİMİ DEĞİŞTİRMEM

Kazancının kaçta kaçını giyime harcıyorsun?

- Ayakkabılarım benim servetim diyebilirim. Herkesin kendine göre bütçesi var tabii. Bizim işimizde de dış görünüşümüz çok önemli. Ama ayakkabı konusunda kendimi kaybediyorum gerçekten.

Bir erkek için stilini değiştirdiğin oldu mu hiç?

- Herkesin bir tarzı var. Ben, benim. O yüzden öyle şeyler olmuyor.

Hayatında biri var mı?

- Oldu! (Gülüyor)

GÜZEL GÖRÜNMEK İÇİN ÖZEL BİR ÇABAM YOK

Güzel görünmek uğruna katladığın şeyler oluyor mu?

- Bence bir insanı en güzel kılan şey aklıdır. Kendi vücudunu bilip ona göre davranır insan. Benim yaptığım özel şeyler yok öyle spor yapmak filan gibi... Ama mesela yemek yemeyi çok seven bir insanım, miktarı çok kaçırdığım zaman dikkat ediyorum sadece. Karbonhidrat yemeği çok çok severim, o zaman ertesi gün protein ağırlıklı beslenmeye dikkat ediyorum.

Hep beyaz tenli görüyoruz seni, korumaya özen gösteriyor musun?

- Evet, yanma hevesim yok ama yanınca da çillerimin ortaya çıkmasını seviyorum. Yine de beyaz tenli olmaktan memnunum.

3

Haberin Devamı