Rauf Tamer Özel bir durum
HABERİ PAYLAŞ

Özel bir durum

Haberin Devamı

Başbakan’ın sözleri Kürt tarafını nasıl öfkelendiriyorsa, Selahattin Demirtaş’ın sözleri de Türk tarafını öyle öfkelendiriyor. Demirtaş için fark etmez. Türkler ona zaten oy vermiyor. Ama Erdoğan’ın sepetinde 10 yıldır Kürt oyları da var. Yâni, bu durumda hangi taraf zararlı çıkar?

*

Görüyor musunuz CHP’yi? Bu işlerden gayet uzak duruyor. Ne BDP’ye laf atıyor, ne Kandil’i kızdırıyor, ne de İmralı’yı. Arada bir analar ağlamasın, akan kan dursun deyip sonra yine kenara çekiliyor. Açlık grevlerine bile hükümet halletsin, biz icra makamı değiliz diyerek yaklaşıyor. İyi strateji.

*
[[HAFTAYA]]
Nereye bağlayacaktım? Biraz zorlama ama yine de bağlayacağım. Çözüm yolunda büyük adımlar atılırsa başarıya herkes ortak olacaktır da, sonuç fiyasko çıkarsa sorumluluk hükümete yıkılacaktır.

E bu işler böyledir. İktidar olmanın her zaman bedeli vardır. Habur rezaleti tek başına iktidara fatura edilmedi mi? Statükocular, 30 yıldır bu işe niye el atmıyorlardı? Elbette. Tehlikeli bir yolculuktu bu. Fincancı katırlarını ürkütmektense gayet halim selim davrandılar. Oysa büyük problemler, oy kaybetmeyi göze almadan çözülemez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder