Yaşam Özel bölümleri tercih edenlerin işi hazır

Özel bölümleri tercih edenlerin işi hazır

Paylaş
Özel bölümleri tercih edenlerin işi hazır

İş dünyasının ihtiyaçlarına göre açılan bölümlerden mezun olan öğrenciler işsizlik sorunu yaşamıyor. Öğrencileri iş dünyasına hazırlamaya odaklanan bu bölümler işe alım uzmanlarının da öncelikli tercihi

İş dünyasının taleplerini göz önünde bulunduran üniversiteler, özel tasarladıkları bölümlerle hedefe uygun mezun yetiştiriyor.

Haberin Devamı

Uluslararası ticaret ve lojistik, bankacılık, tekstil ve moda tasarımı, sağlık yönetimi gibi bölümlerden mezun olan öğrencilerin daha rahat iş bulmaları sağlayan sistem, ağırlıklı olarak özel üniversiteler tarafından uygulanıyor.

İş dünyası ile üniversiteler arasındaki ilişkileri pekiştiren sistem sayesinde işsizliğin önüne geçilebileceğinin altını çizen Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal üniversitelerin iş dünyası ile senkronize olması gerektiğine dikkat çekti.

Bölümleri, özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarladıklarını söyleyen Uysal “Okurken çalışmak ve çalışırken okumak” prensibiyle hareket ettiklerini belirterek üniversitelerin asıl amaçlarından birinin iş dünyasına öğrenci yetiştirmek olduğunu, öğrencilerin ise okurken ne istediğini bilerek okuması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

İş dünyası ile uyumlu bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Uysal şunları söyledi:

“Bugüne dek hepimizin bildiği gibi iş dünyası ile üniversitelerimiz arasında bir uçurum vardı. Üniversiteler iş dünyasının taleplerini yeteri oranda karşılayamıyordu. Biz Nişantaşı Üniversitesi olarak en öncelikli amacımızı bu sorunu çözmek üzerine odakladık. Açtığımız her bölüm için öncesinde 3 şirket ile partnerlik anlaşması yapıyoruz. Öğrencilerimiz bu şirketlerde staj yapıyor. Mezun olduklarında ise işleri hazır oluyor. Şirketlerin İnsan Kaynakları Departmanları ile işbirliği içerisindeyiz. Bunun yanı sıra üniversite bünyesindeki İnsan Kaynakları Atölyesi, öğrenciler ile bire-bir görüşerek onların kariyer planlamalarını gerçekleştiriyor. Bu anlamda iş dünyasının nabzını tutmayı ve ihtiyaçlara uygun olarak eğitim vermeyi ilke ediniyoruz”