Ekonomi Özel istihdama sendika bariyeri

Özel istihdama sendika bariyeri

Paylaş
Özel istihdama sendika bariyeri

Hükümetin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün iptal ettiği özel istihdam bürolarını yeniden hayata geçirmek için hazırladığı yasa tasarısı sendikaların tepkisi üzerine şimdilik ertelendi

KÖŞK YASAYI VETO ETMİŞTİ

Haberin Devamı

Hükümetin ‘geçici istihdam’ düzenlemesi sendikaların bariyerine takıldı. Hükümet, Cumhurbaşkanı’nın veto ettiği ‘işçi kiralama dönemi başlatacak olan özel istihdam büroları’nı tekrar hayata geçirmek için bir tasarı düzenleyerek Meclis’e sevk etmişti. Ancak, düzenleme işçi sendikalarının, ‘Bu tasarıdan kölelik düzeni çıkarsa alanlara iner, eylem yaparız’ tepkisiyle rafa kaldırdı.

BAKAN ÇIKARILMASINI İSTEDİ

Plan Bütçe Komisyonu’nda birkaç yasanın bir arada olduğu torba yasa tasarısı görüşülürken konuşan Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, “Tasarıda yer alan ve ‘geçici işçi’ çalıştırmayı düzenleyen maddeler sendikalarla görüşüldü. Düzenlemenin sendikalarla ayrıca ele alınması gerektiğine karar verildi” diyerek komisyona bu düzenlemenin yasadan çıkarılmasını teklif etti.

Haberin Devamı

KİRALIK İŞÇİNİN ÖNÜ AÇILIYOR

Ömer Dinçer’in teklifiyle tasarıdan çıkarılan düzenleme, özel istihdam büroları kurulmasını öngörüyordu. Özel istihdam büroları, ihtiyacı olan işletmelere geçici olarak işçi kiralayacaktı. Geçici işçi ancak 18 ay süreyle bir işletmede çalıştırılacaktı. Sendikalar kölelik adını verdikleri bu uygulamaya, geçici işçilerin, daimi işçiliği ortadan kaldıracağı gerekçesiyle karşı çıkıyordu.