Gündem TSK ve ÖSO birlikleri Afrin merkezde kontrolü sağladı

TSK ve ÖSO birlikleri Afrin merkezde kontrolü sağladı

Paylaş
TSK ve ÖSO birlikleri Afrin merkezde kontrolü sağladı

TSK'ya bağlı Özel Kuvvetlerin Afrin ilçe merkezinde operasyona başlamasının ardından ÖSO birlikleri de kent merkezine girdi ve kontrolü sağladı. TSK da terör örgütü YPG işgali altındaki Afrin şehir merkezinin kontrol altına alındığını Twitter hesabından duyurdu. Merkezdeki resmi binalara Türk Bayrakları asıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü YPG işgali altındaki Afrin şehir merkezinin kontrol altına alındığını twitter hesabından duyurdu.

TSK'dan yapılan açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun!" ifadeleri yer aldı


SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?


CNN TÜRK canlı yayınına katılan terör uzmanı Abdullah Ağar'ın verdiği bilgiye göre, gece saatlerinde Afrin merkezine Özel Kuvvetlerle birlikte, komandolar ve ÖSO birlikleri de girdi.

Afrin'de göndere Türk Bayrağı çeken askerimiz böyle haykırdı



Afrin’de 'Doğu' ve 'Batı' cephesi birleşti ve böylece doğudan ve batıdan gelen birlikler buluştu. TSK’dan yapılan açıklamada “Afrin harekât alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birlikler Afrin kuzeyinde buluştular.” denildi.


Afrin kent merkezinde Türk bayrağı ve Özgür Suriye Ordusu'na ait bayrak dalgalanıyor



Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO bugün Afrin merkezde kontrolü sağladı. İlçe merkezindeki hükümet binasında da arama faaliyetleri yapıldı. Sözde kanton binası da arandı.



Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sabah 08.30'da kontrolün tamamen sağlandığı Afrin'de güvenlik güçleri bir yandan arama tarama faaliyetlerini sürdürürken diğer yandan da stratejik öneme sahip binalara girildi.



AA hükümet binasından fotoğraflar geçti


Afrin kent merkezinde Türk bayrağı ve Özgür Suriye Ordusu'na ait bayrak dalgalanıyor


KENTİN GÜNEYDOĞUSUNDAN GİRDİLER



ÖSO güçleri, bugün sabahın erken saatlerinde PKK/YPG’li teröristlerden arındırılması hedeflenen Afrin’e kentin güneydoğusundan girmeye başladı. ÖSO güçlerinin ilerleyişi sürerken, kent merkezinden sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu. Ayrıca, Türk savaş uçaklarının da Afrin semalarında uçtuğu gözlendi.

Gelen son dakika haberinlerine göre Afrin'e giren ÖSO birlikleri ilçe merkezinde kontrolü sağladı.


Fars mitolojisinde yer alan Demirci Kawa'nın Afrin'deki heykeli böyle yıkıldı


ÖSO AFRİN MERKEZİNDE KONTROLÜ SAĞLADI


Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bu sabah kuşatılan Afrin kent merkezine giren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, kontrolü sağladı. ÖSO güçleri, bazı noktalarda çatışmalar yaşanırken, çok fazla direnişle karşılaşmadı. Kontrolün sağlanmasını kent meydanında havaya ateş açarak kutlayan ÖSO güçleri, burada bulunan mitilojik Demirci Kawa heykelini önce silahla ateş açarak tahrip etti, ardından da iş makinesiyle yıktı. ÖSO güçlerinin kentin mahallerinde kontrollü ilerlleyişleri sürüyor.






Afrin merkezinden gelen ilk görüntüler...



TAKVİYE BİRLİKLER SEVK EDİLDİ


Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye sınırında konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen askeri araçlar, Hatay'dan huduttaki birliklere sevk edildi.



Hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin'de YPG/PKK-DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, halkı terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Harekat kapsamında, Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen, aralarında tankların da yer aldığı askeri araçlar, Hatay'ın Reyhanlı ve Hassa ilçesine ulaştı.

Araçlar, güvenlik önlemleri altında sınır birliklerine sevk edildi.