Ekonomi Özel numaraya uçuk fiyat

Özel numaraya uçuk fiyat

Paylaş
Özel numaraya uçuk fiyat

Bazı kullanıcılar, internet sitelerinde satılığa çıkardıkları hatlarına 100 bin liraya varan astronomik rakamlar talep ediyor

Abone sayısı 60 milyon oldu

Haberin Devamı

Türkiye’de faaliyet gösteren GSM operatörleri Turkcell, Avea ve Vodafone’un toplam abone sayısı 60 milyonu aştı. Sayının artmasıyla her şebekeden yeni kodlu numaralar piyasaya sunulurken, firmalar arasındaki numara taşıma nedeniyle, hangi numaranın hangi şebekeye ait olduğu da belirlenemez hale geldi. Firmalar arasındaki rekabet ve özel kampanyalar nedeniyle kimi tüketiciler birden fazla hat taşımaya başladı.

Kimi tüketici prestij arıyor

Abone artışı sürerken, kimi tüketici prestij, kimisi de ‘akılda kalıcı’ olması nedeniyle özel numaralar tercih etmeye başladı.

Bazı tüketicilerin, son dört rakamında yaşadıkları şehrin plaka numaralarının yer aldığı hatları tercih etmesi, bazılarının sonu doğum tarihi ile ya da tuttuğu takımın kuruluş tarihi ile biten numaraları talep etmesi, oluşan piyasada fiyatları belirlemede etken oldu.

Haberin Devamı

Neredeyse otomobil fiyatına

Prestij açısından özellikle 532’li hatların tercih edildiği piyasada, bazı internet sitelerinde yer alan ilanlarda, numarasına göre bir hat için bir otomobil ya da ev bedeli kadar fiyat biçiliyor. İ

nternetteki bir alışveriş sitesinde 0532 333-333 numaralı hattını 100 bin TL’ye satışa çıkaran İstanbullu bir vatandaş, en çok çağrı merkezleri ve büyük firmalarca arandığını, en yüksek 15 bin TL teklif edildiğini söyledi.

Aklı başında olan rağbet etmez

Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, Türkiye’de böyle bir sektör oluştuğunu ancak ‘aklı başında bir tüketici’nin buna rağbet etmeyeceğini söyledi.

Tüketicinin kendisine seyyar olarak ulaşılması için verilen numara için zaten operatöre bir bedel ödediğini belirten Nazım Kaya, “Plakaya, yaşadığı yere özel numara, israftan başka bir şey değil. Oluşturulan sektörde ekstra bedel ödeyenler bu ranta destek veriyor” dedi.