Gündem Özel okul teşvik tercih sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Özel okul teşvik tercih sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Paylaş
Özel okul teşvik tercih sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Özel Okul teşvik desteği için başvurular 6 Eylül'de son bulmuştu. Hemen ertesi gün tercih işlemi yapabilecek öğrenciler belirlendi. Bu süreç sonrası öğrenciler 14 Eylül'e kadar özel okul teşvik tercih işlemlerinde buludu. Peki şimdi tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Özel Okul teşvik desteği alan öğrenciler 7 Eylül 2018 itibarıyla belirlendi ve aynı gün tercih işlemlerine başladı. Dün itibarıyla da işlemler sona erdi. Şimdi öğrenciler sabırsızlıkla tercih sonuçlarını bekliyor. Peki, özel okul teşvik tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

ÖZEL OKUL TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı özel okul teşvikleri için takvimi daha önce açıklamıştı. Takvime göre özel okul yerleştirme sonuçları 17 Eylül'de açıklanacak. Sonuçların ardından 17-21 Eylül tarihinde nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. 24 Eylül'de ise ek yerleştirme kayıtları, 24-28 Eylül 2018 tarihinde ek yerleştirme kayıt işlemleri başlayacak.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL OLUYOR?

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde, yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınır. Sınır seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanının yüzde 25'i kadar öğrenci yerleştirilir.

Ek yerleştirme işlemi için ayrıca tercih alınmayacak olup ilk tercihlere göre okulların boş kalan kontenjanlarına yerleştirme yapılacaktır.

Haberin Devamı

ÖZEL OKUL TEŞVİKİ HANGİ KOŞULLARDA KESİLİYOR?

İlkokul, ortaokul ve ortaöğretimde okuyan ve teşvik almaya hak kazanan öğrenciler eğitim kademesinin sonuna kadar bu haktan yararlanıyor.

Örneğin ilkokulda teşvik alan öğrenci 4 yılın sonuna kadar teşvik alıyor, ortaokulda tekrar başvuruyor. Teşvik almaya hak kazanan öğrencilerden uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç olmak üzere, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybediyor.