Eğitim - Kariyer Özel okullar merkezi sınavla öğrenci alacak (Mahalli Yerleştirme Sistemi nedir?)

Özel okullar merkezi sınavla öğrenci alacak (Mahalli Yerleştirme Sistemi nedir?)

Paylaş
Özel okullar merkezi sınavla öğrenci alacak (Mahalli Yerleştirme Sistemi nedir?)

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal, özel okulların da bu yıl TEOG yerine gelen yeni merkezi sınava tabi olacaklarını duyurdu

TEOG'un yerine getirilen Mahalli Yerleştirme Sistemi'ni açıklayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, özel okulların kendi sınavı yapabileceklerini söylemişti.

'MERKEZİ SINAVA GÖRE ÖĞRENCİ ALACAĞIZ'

Özel Okullar Derneği bugün İstanbul'da bir toplantı yaptı ve kararını verdi. Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal yaptığı açıklamada bu sene merkezi sınava göre öğrenci alacaklarını açıkladı.

Bugün sabah saatlerinde 50 özel okul temsilcisi ile bir toplantı yaptıklarını bildiren Nurullah Dal, şöyle devam etti:

"Toplantıya, daha önce Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında öğrenci alan özel okullarımız katıldı. 9 okul temsilcisinin katılımıyla Sınavla Öğrenci Alan Özel Okullar Komisyonu kuruldu. Komisyonumuzun aldığı çoğunluk kararı ile liselere yerleştirmeler için Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı merkezi sınav sonuçlarını kullanacağız. Bu kararımızı Bakanlık yetkililerine ulaştırıp onay alacağız. Onay almamız takdirde son kararımızı kamuoyuna bildireceğiz."

YABANCI ÖZEL OKULLAR DA DAHİL OLMAK İSTİYOR

Nurullah Dal, toplantıda, Türkiye’deki bütün yabancı özel okulların da bakanlığın sınavını baz alma konusunda görüş birliğine vardığını söyledi.

Kararlarını Bakanlık yetkililerine gelecek hafta ileteceklerini belirten Nurullah Dal, "Sınav sonuçları, kayıt takvimi gibi teknik konulardaki taleplerimizi Bakanlık yetkililerine ileteceğiz. Problem çıkmaması halinde, özel okullar olarak Bakanlığın yapacağı merkezi sınavı kullanma kararımız geçerli olacak" ifadelerini kullandı.

Çoğunluk kararlarının 50 okul ile sınırlı olmadığını, isteyen başka özel okulların da liselere yerleştirme sistemindeki merkezi sınava dahil olabileceğini belirten Nurullah Dal, Bakanlığın onayının ardından merkezi sınav ile öğrenci almak isteyen üye olmayan özel okullara altyapı yardımında bulunacaklarını sözlerine ekledi.


Ya imam hatip ya meslek: Velilerin önünde iki seçenek var (Mahalli Yerleştirme Sistemi nedir?)



Yeni sistem açıklandı, emlakçılar harekete geçti: Fen lisesi yakınında kiralık daire

Haberin Devamı