Gündem Özel okullar sınavı kalkacak

Özel okullar sınavı kalkacak

Paylaş
Özel okullar sınavı kalkacak

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yoğun eleştiriler üzerine ortaöğretim kurumlarındaki sınav sistemini birkez daha mercek altına aldı

MERAKLA BEKLENİYOR

İlk olarak 2008 yılında yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) velilerden gelen yoğun şikayetler ve dershanelere yönelimi durduramaması nedeniyle tekrar masaya yatırıldı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bürokratlarına talimat vererek SBS’nin yeniden değerlendirmeye alınmasını istedi. Nimet Çubukçu’nun, sınav sisteminin değerlendirilmesi için Genel Müdürleri ile görüşmeler yaptığı belirtildi.

SBS'YE GÖRE SEÇİLECEK

Fransız, Amerikan, Avusturya ve İtalyan okullarına ilki 2009 yılında yapılan, “Özel Yabancı Ortaöğretim Kurumlarına Giriş Sınavı” hakkı tanınmıştı. Bakan Nimet Çubukçu’nun Özel Okullar Birliği’ne “Öğrencilerinizi siz de SBS ile seçeceksiniz” dediği öğrenildi. Bu gelişme üzerine 8’inci sınıf öğrencilerinin girdiği “Özel Yabancı Ortaöğretim Kurumlarına Giriş Sınavı” kaldırıldı.

SINAVSIZ SİSTEM MASAYA YATIRILDI

Milli Eğitim Bakanlığı, özel yabancı okulların 8’inci sınıf SBS sonuçlarına bakarak kendi okullarına öğrenci seçmesine onay verdi. Özel yabancı okulların SBS’yi kullanarak öğrenci alabilmeleri için yeni bir sistem kurulacak. Bunun için de Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arasında protokol yapılacağı öğrenildi.

BU OKULLARA ARTIK SBS İLE GİRİLECEK

Özel Alman Lisesi, St. Michel Fransız Lisesi, İzmir St. Joseph Fransız Lisesi, St. Pulcherie Fransız Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, Notre Dame De Sion Fransız Lisesi, Galileo Galilei İtalyan Lisesi, St. Georg Avusturya Lisesi, St. Georg Avusturya Tic. Lisesi, St. Benoit Fransız Lisesi, Amerikan Robert Lisesi, İtalyan Lisesi, St. Joseph Fransız Lisesi, İzmir Amerikan Lisesi, Tarsus Amerikan Lisesi.

2